دوره 7، شماره 3 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 34-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamanian Z, khajenasirie F, Gharepoor S, Dehghany M. Effects of magnetic field on mental health staff employed in gas power plant, Shiraz, 2008. ioh 2010; 7 (3) :28-34
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-321-fa.html
زمانیان زهرا، خواجه نصیری فرحناز، قره پور سلیمان، دهقانی منصوره. بررسی اثر میدان‌های مغناطیسی با فرکانس‌های فوق‌العاده پایین بروضعیت سلامت روانی کارکنان شاغل درنیروگاه گازی شیراز، 1387 . سلامت كار ايران. 1389; 7 (3) :28-34

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-321-fa.html


چکیده:   (11865 مشاهده)

زمینه و هدف: با تحولات عظیم صنعتی و دگرگونی‌های تکنولوژی، بشر بیش از پیش در معرض انواع عوامل فیزیکی و شیمیایی قرار گرفته است. برخی از این عوامل چون میدان الکترومغناطیسی از مولفه های ثابت محیط هستند. بنابر بررسیهای انجام شده در یکی از نیروگاههای برق شیراز در شرایط فعلی، مشکلات روانی ناشی از کار از  مهم ترین مسایل کارگران، می‌باشد، این مطالعه با هدف ارزیابی وجود یا عدم وجود این مشکلات انجام پذیرفت.

 روش بررسی: این مطالعه  به روش مقطعی- تحلیلی روی کارکنان نیروگاه گازی شیراز در تماس با میدان‌های مغناطیسی و صدا و گروهی دیگر از این کارکنان که تنها در معرض صدا بوده‌اند و گروهی از کارکنان شاغل دربخش اداری کارخانجات مخابرات راه دور شیراز که سابقه تماس با میدان‌های مغناطیسی و صدا در محیط کاری را نداشتند صورت پذیرفت.

 یافته‌ها: نتایج اندازه‌گیری میدان مغناطیسی نشان می‌دهد محدوه ی این میدان 087/0 در تلفنخانه تا 30 میکرو تسلا در ایستگاه برق می‌باشد. نتایج این تحقیق حاکی از این است که تعداد قابل توجهی از کارکنان شاغل در نیروگاه که در معرض تماس با میدان مغناطیسی و سرو صدا هستند (2/78%) به نوعی مشکوک به اختلال روانی می‌باشند.

  نتیجه‌گیری: شیوع 2/78% بدست آمده در این بررسی نسبت به شیوع موارد مشکوک به اختلال روانی به دست آمده از سوی نور بالا و همکاران در سال 1378 که توسط پرسشنامه سلامت عمومی صورت پذیرفته (3/51%) بالاتر است لذا لازم است برای بررسی ارتباط بین اختلالات روانی مشاهده شده در این تحقیق و مواجهه با میدان­های الکتریکی و مغناطیسی لازم است تحقیقات دقیق­تر و بسیار وسیع­تری صورت گیرد. 

واژه‌های کلیدی: سلامت عمومی، GHQ، عوامل فیزیکی، برق
متن کامل [PDF 322 kb]   (4407 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1389/6/30 | انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb