دوره 12، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 75-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Monazzam Monazzam M, Jalilian Jalilian H, Najafi K A, Zakerian A, Emkani M, Hadadi M. Environmental evaluation and employee’s exposure of a thermal power plant with extremely low frequency magnetic fields. ioh 2015; 12 (3) :65-75
منظم محمد رضا، جلیلیان حامد، نجفی کامران، ذاکریان سید ابوالفضل، امکانی مجتبی، حدادی محسن. ارزیابی محیطی چگالی شار مغناطیسی با فرکانس بی نهایت کم در یک نیروگاه حرارتی و بررسی مواجهه کارکنان با آن بر حسب نوع وظیفه شغلی . سلامت كار ايران. 1394; 12 (3) :65-75

دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، mmonazzam@hotmail.com .ac.ir

زمینه و هدف: میدان مغناطیسی با فرکانس بی نهایت کم (ELF) قسمتی از امواج رادیویی با گستره فرکانسی Hz300-3 می‌باشد. میانگین مواجهه با میدان مغناطیسی در مشاغل الکتریکی بالاتر از دیگر مشاغل مثل کارهای دفتری است. برهم کنش بین میدان‌های مغناطیسی تولید شده توسط خطوط، پست‌ها و دیگر تجهیزات تولید میدان با ارگانیسم‌های زنده هنوز مورد بحث و تحقیق دانشمندان است.

روش و بررسی: به منظور اندازه گیری میدان مغناطیسی از دستگاه اندازه گیری سه جهته 1394 TES-استفاده گردید. اندازه گیری میدان بر اساس استاندارد 1994-644 IEEE std انجام شد. در ابتدا تمامی منابع ایجاد میدان مغناطیسی در نیروگاه مشخص گردید، سپس در مجاورت و محیط اطراف منابع ایستگاه‌های اندازه گیری مشخص گردید.گروه‌های شغلی که با میدان‌های مغناطیسی مواجهه داشتند مشخص گردید تا حداکثر مقدار مواجهه آنها مشخص، سپس با استاندارد کشوری8567 ISIRI مقایسه گردد.

یافته ها: حداکثر و حداقل مقادیر چگالی شار مغناطیسی به ترتیب در مجاورت ژنراتورها ( 6/17) و کابل‌های برق Kv 63 ( 03/1) اندازه گیری شد. میانگین چگالی شار مغناطیسی در مجاورت منابع ساختمان ژنراتورها با دیگر منابع اختلاف معنا دار داشت. میانگین مقدار محیطی چگالی شار مغناطیسی در پست Kv 230 ( 58/1)از دیگر محیط‌ها بیشتر بود. حداکثر مواجهه در گروه‌های شغلی مربوط به بهره برداران سالن ژنراتورها ( 6/17) بود.

نتیجه گیری: نتایج سنجش میدانی چگالی شار مغناطیسی در مجاورت منابع با دیگر مطالعات انجام شده بجز در مورد اتاق کنترل هم خوانی داشت. حداکثر مواجهات در هیچ یک از گرو های شغلی از مقدار استاندارد بالاتر نبود

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صدا
دریافت: 1393/2/10 | پذیرش: 1393/10/4 | انتشار: 1394/5/7