چکیده
زمینه و هدف: یکی از دلایل برق گرفتگی عدم ارائه آموزش کارآمد به فرد است هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی دو روش سخنرانی و تمرین عملی بر مهارت و توانمندی کارکنان برق کار در شناسایی و کنترل مخاطرات الکتریکی براساس الگوی پژوهش اثربخشی مداخله آموزش (TIER) است.
روش بررسی: در این مطالعه نوع نیمه تجربی از نوع قبل و بعد، در مرحله اول با کمک الگوی ((توسعه برنامه آموزشی)) ( DACUM) نیازسنجی آموزش صورت گرفته و با نتایج آزمون پایلوت، 61 نفر از اداره مولد بخار و 61 نفر از اداره مولد برق معاونت فنی رجا به طور تصادفی انتخاب شدند. در مرحله دوم؛ روایی محتوا و پایایی آزمون های عملکرد محاسبه شد. سپس روش ((تمرین عملی)) برای پرسنل اداره مولد بخار و روش ((سخنرانی)) برای کارکنان اداره مولد برق در سه جلسه برگزار شد. یک ماه بعد از مداخله آموزشی داده ها دوباره گرد آوری، تجزیه و تحلیل و با قبل از آموزش مقایسه شد.
یافته ها: بعد از آموزش، میانگین نمرات مهارت و توانمندی کارکنان اداره مولد بخار به ترتیب 13/10 و 27/15 ، و برای مولد برق به ترتیب 24/7 و 81/11 بود و تفاوت معناداری در میان نمرات مهارت و توامندی افراد دو گروه مشاهده شد (001/0P<).
نتیجه گیری: روش آموزش ((تمرین عملی)) در مقایسه با روش ((سخنرانی)) در افزایش مهارت کمک های اولیه و افزایش توانمندی افراد به منظور شناسایی خطرات الکتریکی کارآمدتر بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |