دوره 10، شماره 1 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arqiani M, Jonidi Jafari A, Rezaeei Kalantary R, Gholami M. Study of the Aniline removal from industrial wastewater by Electrochemical process. ioh 2013; 10 (1) :70-78
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1046-fa.html
ارغیانی مهدیه، جنیدی جعفری احمد، رضائی کلانتری روشنک، غلامی میترا. بررسی کارآیی فرآیند الکتروشیمیایی در حذف آنیلین از فاضلاب صنایع. سلامت كار ايران. 1392; 10 (1) :70-78

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1046-fa.html


دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، Ahmad_Jonidi@yahoo.com
چکیده:   (8124 مشاهده)

  زمینه و هدف : آنیلین به عنوان یکی از آمین ­ های آروماتیک به طور وسیعی، از کارخانجات مواد رنگی و مواد شیمیایی کشاورزی مانند علف کش ­ ها پراکنده می شود. این ماده مکرراً توسط صنایع شیمیایی به عنوان ماده خام در ساخت دارو، رنگ، لاستیک و پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد و محصول جانبی صنایع نساجی و کاغذ می باشد. آنیلین در زمان رها شدن به محیط ­ های آبی در چرخه زندگی آبزیان تداخل ایجاد کرده و برای انسان نیز سرطان ­ زاست. در خون به سادگی واکنش داده، مانع جذب اکسیژن و بروز بیماری متهموگلوبینا می ­ گردد. هدف از این تحقیق مطالعه کارایی فرآیند الکتروشیمیایی جهت تصفیه ­ ی ترکیبی سخت تجزیه ­ پذیر به نام آنیلین از فاضلاب سنتتیک با استفاده از الکترودهای آهنی در مقیاس آزمایشگاهی و در یک سیستم ناپیوسته می باشد.

  

  روش بررسی: مطالعه تجربی حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و در یک راکتور از جنس شیشه و به حجم 1 لیتر انجام گردید. تأثیر عوامل مؤثر مانند اختلاف پتانسیل الکتریکی، pH ، زمان واکنش و غلظت اولیه آنیلین بر بازده فرآیند حذف مورد بررسی قرار گرفت.

  

  یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که در شرایط عملیاتی با اختلاف پتانسیل الکتریکی 10 ولت، pH اسیدی 5/5، غلظت اولیه 100 میلی گرم در لیتر آنیلین و فاصله 1 سانتیمتر بین الکترودهای آهنی پس از گذشت 120 دقیقه از زمان واکنش، راندمان حذف آنیلین و COD به ترتیب در حدود 92 و 58 درصد بوده است.

 

  نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که فرآیند الکتروشیمیایی می ­ تواند روش مؤثری برای حذف آنیلین از فاضلاب صنایع تولید کننده این ترکیب باشد.

متن کامل [PDF 509 kb]   (2610 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تکنولوژیهای نوین تصفیه هوا(نانو و پلاسما)
دریافت: 1392/6/4 | پذیرش: 1392/6/4 | انتشار: 1392/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb