دوره 11، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshari D, Mohammadi A, Saki A, Movafaghpour M. Continuous monitoring of back postures using portable inclinometer among nursing assistants. ioh 2014; 11 (3) :30-39
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1048-fa.html
افشاری داوود، محمدی عباس، ساکی آزاده، موفق پور محبوبه. پایش دائمی وضعیت‌های تنه در کمک پرستاران با استفاده از شیب سنج الکترونیکی قابل حمل . سلامت كار ايران. 1393; 11 (3) :30-39

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1048-fa.html


دانشگاه جندی شاپور ، davodafi@yahoo.com
چکیده:   (5784 مشاهده)

زمینه و هدف: شغل کمک پرستاری از مشاغلی است که در آن اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار از شیوع بالایی برخوردار است. در مطالعات اپیدمیولوژیکی ثابت شده است کمر‌درد بیشترین شیوع را در میان کمک پرستاران داشته است. هدف اصلی این مطالعه، بررسی پتانسیل آسیب‌های کمری مبتنی بر پایش پیوسته وضعیت‌های کمر در خمش به جلو و خمش به طرفین در کمک پرستاران یکی از بیمارستانهای استان خوزستان بود.

 روش بررسی: جامعه پژوهش شامل 60 نفر از پرسنل مراقبت سلامت بیمارستان بود. به منظور تعیین میزان شیوع ناراحتی در ناحیه کمر در سال 1392 از پرسشنامه نوردیک استفاده شد. جهت پایش وضعیت‌های کمر از دستگاه شیب سنج الکترونیکی سه محوری قابل حمل استفاده شد. مدت زمان نمونه‌برداری برای هر فرد 2 ساعت با فرکانس 6/7 هرتز تعیین شد. برای مقایسه میانگین درصد زمانی وضعیت‌های بدنی نامطلوب و طبیعی در بخش‌های مختلف بیمارستان از جدول تجزیه واریانس استفاده شد. به منظور ارتباط‌سنجی درصد زمانی وضعیت های نامطلوب و طبیعی با کمر‌درد از آزمون رگرسیون لجستیک استفاده گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد شیوع کمر‌درد در بین کمک پرستاران در یک سال گذشته 60 درصد بود. بیشترین و کمترین میانگین درصد زمانی برای وضعیت‌های بدنی نامطلوب در حالت خمش به جلو (بیش از 20 درجه) به ترتیب در بخش داخلی 6/85 درصد و بخش جراحی زنان 1/13 درصد تعیین شد. وضعیت نامطلوب در حالت خمش به طرفین (بیش از 20 درجه) در بخش ارتوپدی 4/68 درصد و در بخش جراحی مردان 9/7 درصد اندازه‌گیری شد.

نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از دستگاه شیب سنج الکترونیکی قابلیت ثبت پایش دائمی وضعیت‌های تنه را در دو صفحه ساجیتال و فرونتال داشته و جهت ارزیابی ریسک آسیب‌های کمری می‌تواند با دقت بالا و بدون تداخل با کار افراد به کار گرفته شود. همچنین نشان داده شد که میزان وضعیت کمر در کمک پرستاران از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و لازم است مداخلات ارگونومیکی به منظور کاهش بار کاری فیزیکی انجام شود.

متن کامل [PDF 2644 kb]   (2597 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1392/6/13 | پذیرش: 1393/2/13 | انتشار: 1393/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb