دوره 11، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 21-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khani Jazani R, Saremi M, Rasouli Kahaki Z, Sanjari M A, Kavousi A. Effect of flooring and footrest on muscle fatigue and discomfort in prolonged standing activities . ioh 2014; 11 (3) :10-21
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1069-fa.html
خانی جزنی رضا، صارمی مهناز، رسولی کهکی زینب، سنجری محمد علی، کاوسی امیر. بررسی تاثیرکفپوش و زیر پایی در خستگی عضلانی و میزان ناراحتی در فعالیتهای ایستاده طولانی مدت. سلامت كار ايران. 1393; 11 (3) :10-21

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1069-fa.html


دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ergoshams@gmail.com
چکیده:   (8340 مشاهده)

زمینه و هدف: لازمه فعالیت بسیاری از مشاغل ایستادن های طولانی مدت و بدون حرکت است که یکی از عوامل مهم شناخته شده در ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی است و باعث ایجاد درد و ناراحتی در اندام تحتانی و کمر می شود. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر سطح سرامیک، کفپوش و زیرپایی در خستگی عضلانی و میزان ناراحتی اندام تحتانی در فعالیت ایستاده طولانی است.

روش بررسی:این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 15 نفر دانشجو با میانگین سنی(3/2) ± 5/21و میانگین قد ( 8/2)±163 انجام گرفت. هریک از شرکت کنندگان در 3 جلسه به مدت یکساعت و در هر جلسه بر روی یکی از سه سطح مختلف سرامیک، کفپوش لاستیکی و زیرپایی قرار می گرفتند.از دستگاه الکترومیوگراف سطحی جهت بررسی میزان خستگی و از مقیاس چشمی و نقشه بدن جهت بررسی میزان ناراحتی اندام تحتانی و کمر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس تکراری انجام گرفت.

یافته ها: بر اساس نتایج الکترومیوگرافی میان خستگی عضلات گاستروکنمیوس خارجی و سولئوس و انواع سطوح رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در بین سطوح و میزان ناراحتی نواحی مختلف بدن وجود داشت (05/0 p<) به طوریکه سطح سرامیکی بیشترین و زیرپایی کمترین میزان ناراحتی را در نواحی مورد بررسی ایجاد کرد .

نتیجه گیری: نتایج مطالعه موید آن است که استفاده از زیرپایی و ایستادن بر روی کفپوش لاستیکی، راهکارهای موثری در کاهش میزان ناراحتی اندام تحتانی هستند و پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری در زمینه خصوصیات کفپوش ارگونومی و زیرپایی صورت بگیرد.

متن کامل [PDF 2389 kb]   (3049 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1392/7/8 | پذیرش: 1392/9/17 | انتشار: 1393/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb