زمینه و هدف: لازمه فعالیت بسیاری از مشاغل ایستادن های طولانی مدت و بدون حرکت است که یکی از عوامل مهم شناخته شده در ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی است و باعث ایجاد درد و ناراحتی در اندام تحتانی و کمر می شود. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر سطح سرامیک، کفپوش و زیرپایی در خستگی عضلانی و میزان ناراحتی اندام تحتانی در فعالیت ایستاده طولانی است.
روش بررسی:این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 15 نفر دانشجو با میانگین سنی(3/2) ± 5/21و میانگین قد ( 8/2)±163 انجام گرفت. هریک از شرکت کنندگان در 3 جلسه به مدت یکساعت و در هر جلسه بر روی یکی از سه سطح مختلف سرامیک، کفپوش لاستیکی و زیرپایی قرار می گرفتند.از دستگاه الکترومیوگراف سطحی جهت بررسی میزان خستگی و از مقیاس چشمی و نقشه بدن جهت بررسی میزان ناراحتی اندام تحتانی و کمر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس تکراری انجام گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج الکترومیوگرافی میان خستگی عضلات گاستروکنمیوس خارجی و سولئوس و انواع سطوح رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در بین سطوح و میزان ناراحتی نواحی مختلف بدن وجود داشت (05/0 p<) به طوریکه سطح سرامیکی بیشترین و زیرپایی کمترین میزان ناراحتی را در نواحی مورد بررسی ایجاد کرد .
نتیجه گیری: نتایج مطالعه موید آن است که استفاده از زیرپایی و ایستادن بر روی کفپوش لاستیکی، راهکارهای موثری در کاهش میزان ناراحتی اندام تحتانی هستند و پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری در زمینه خصوصیات کفپوش ارگونومی و زیرپایی صورت بگیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |