زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی فعالیتهای بدنی کارکنان نظامی، رضایت از زندگی و نقش آنها در استرس شغلی کارکنان نظامی است
روش بررسی: روش اجرای تحقیق از نوع توصیفی– تحلیلی و با استفاده از ابزار پرسشنامه بوده است.ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامههای استرس شغلی، فعالیت بدنی و رضایت از زندگی SWLS بود. 959 نفر از کارکنان نظامی به عنوان نمونه پژوهش به آنها پاسخ دادهاند. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در متغیر فعالیت بدنی گروه نمونه در خرده مؤلفه خستگی با میانگین 97/2 و انحراف استاندارد 71/. بالاترین نمره و در خرده مؤلفه فعالیت فیزیکی ضمن کار با میانگین 54/2 و انحراف استاندارد 76/. پایینترین نمره را دارا است. در متغیر رضایت از زندگی نیز، میانگین گروه نمونه 97/21 و انحراف استاندارد آن 78/7 به دست آمد. نتایج آزمون تی تک نمونهای نشان داد که تفاوت بین میانگین گروه نمونه و میانگین فرضی جامعه معناداراست(000/.>p). در زمینه استرس شغلی نتایج نشان داد که، استرس شغلی در میان گروه نمونه بهترین وضعیت را در خرده مؤلفه نقش با میانگین 79/3 و انحراف استاندارد 86/. و ضعیفترین وضعیت را در خرده مؤلفه ارتباط با میانگین 77/2 و انحراف استاندارد 84/. دارند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که، از طریق فعالیتهای بدنی میتوان استرس شغلی را پیش بینی کرد(001/0 p < ،68/20 = (952، 3)F).
نتیجه گیری: رضایت از زندگی در کارکنان نظامی در حد مناسبی است. سبک مسئله مدار بیشترین سبک مورد استفاده در کارکنان نظامی در مقابله با موقعیتهای استرس زای شغلی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |