زمینه و هدف: رضایت شغلی پزشکان نه تنها نقش مهمی در رضایت فردی پزشکان دارد بلکه در کیفیت خدمات ارائه شده توسط آنان نیز موثر می باشد. رضایت شغلی در حرفه پزشکی یک مقوله چند بعدی بوده و از آنجا که پزشکان عمومی بیش از 40% شاغلین حرفه ای بخش سلامت در کشور را تشکیل می دهند، در این مطالعه به رضایت شغلی ایشان براساس خصوصیات مختلف شغلی و دموگرافیک پرداخته شده است.
روش بررسی: مطالعه به روش مقطعی طبقه بندی شده با 661 نمونه صورت گرفت. پرسشنامه شامل 12 پرسش دموگرافیک و74 پرسش مربوط به رضایت شغلی در 14 حوزه بود. پرسشنامه خود ایفا در سه سمینار پزشکان عمومی در سال 91 توزیع گردید. پایائی و روائی پرسشنامه در یک مطالعه پایلوت پیش از جمع آوری داده ها ارزیابی شد (آلفای کرونباخ=0.94)
یافته ها: از پزشکان مورد مطالعه 47.5% خانم بوده و51% در بخش خصوصی کار می کردند. میزان رضایت در حد بالا از شغل در 47.8 % از پزشکان گزارش شد. پزشکان 35 ساله وبالاتر، با تعداد بیمار کمتر از 30 نفر در هر روز و ساعات کاری کمتر از 44 ساعت در هفته رضایت شغلی بالاتری داشتند. (سطح معناداری <0.001)
نتیجه گیری: پزشکان عمومی مسن تر، دارای تجربه کاری بیشتر و کسانی که در بخش خصوصی کار می کنند دارای رضایت شغلی بیشتری هستند. به علاوه رضایت شغلی با افزایش تعداد ساعات کاری در هفته و افزایش تعداد بیماران در روز کاهش می یابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |