زمینه و هدف: با توجه به نقش و اهمیت پرداختن به نیازهای روانی در محیط کار در راستای عملکرد و تعهد بیشتر کارکنان نیاز به پرداختن به این مسئله مهم جلوه می کند، به همین دلیل این پژوهش با هدف مطالعه و اولویت بندی نیاز های روانی کار اعضای هیات علمی انجام شده است.
روش بررسی: روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی در جامعه آماری 300 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته نیاز های روانی کار جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SSPS16 با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی، T تک نمونه ای و فریدمن انجام گرفت.
یافته ها: وضعیت مولفه های نیاز های روانی کار نسبتا مطلوب ارزیابی شد.از نظر اعضای هیات صفات انسانی در محیط کار در رتبه اول اهمیت قرار داشت و در رتبه های بعد به ترتیب باورهای انسانی، فرهنگ کار، خودبازسازی، حس تعلق، خوداحترامی، عدم بیگانگی از خود، خودآگاهی قرار داشت.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر با اولویت بندی مولفه های نیاز های روانی کار ضرورت توجه و پرداختن محیط کار به نیاز های روانی بویژه صفات انسانی را مورد تاکید قرار می دهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |