دوره 11، شماره 5 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 29-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirali G, Askaripoor T, Kazemi E, Zohoorian Azad E, Marzban M. Assessment and risks ranking in a combined cycle power plant using degree of Belief approach in fuzzy logic . ioh 2014; 11 (5) :20-29
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1159-fa.html
شیرالی غلامعباس، عسکری پور طالب، کاظمی الهه، ظهوریان آزاد الهه، مرزبان مصطفی. ارزیابی و رتبه بندی ریسک در یک نیروگاه سیکل ترکیبی با استفاده از رویکرد درجه باورپذیری درمنطق فازی . سلامت كار ايران. 1393; 11 (5) :20-29

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1159-fa.html


، kazemie187@yahoo.com
چکیده:   (9986 مشاهده)

  زمینه و هدف : نیروگاه­ها از مهمترین زیرساخت های توسعه­ی­ اقتصادی محسوب می شوند که با پیشرفت های فنی و پیچیده شدن تکنولوژی، در معرض خطرات و حوادث متعدد قرار می­گیرند. ارائه راهکاری که با وجود عدم اطمینان ها ، ابهامات و با ترکیب اطلاعات، بتواند خطرات را مورد شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی قرار دهد، در کنترل و کاهش حوادث شغلی مؤثر می باشد. این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی خطرات و تعیین ریسک های ایمنی موثر در یک نیروگاه سیکل ترکیبی انجام شده است .

  روش بررسی : جهت شناسایی خطرات، از مرور مستندات، مصاحبه‌ با متخصصین، برگزاری جلسات طوفان فکری، دانش و تجربه گروهی از کارشناسان مهندسی ایمنی و بهداشت حرفه ای استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل ریسک، ابتدا طبقه بندی و فازی سازی شدت و فرکانس با استفاده از مطالعات پیشین و نظر کارشناسان انجام شد. در نهایت ریسک ها بر اساس درجه باورپذیری در منطق فازی، رتبه بندی گردید.

  یافته ها: از 11مورد خطری که در مطالعه حاضر شناسایی شد، انفجار و آتش سوزی توربین گاز و ترکیدگی لوله های بخار تحت فشار با درجه باور پذیری56/0، رتبه اول و سقوط در تانک­ها، مخازن و کانال­ها با میزان باور پذیری21/0در رتبه دوم قرار گرفتند.

  نتیجه گیری : تاکنون ابزارها و تکنیک­های معدودی در زمینه های ارزیابی خطرات در نیروگاه­ها ارائه شده است. در این مطالعه با وجود استفاده از متغیرهای ذهنی، کیفی وکلامی، ولی برای سنجش این متغیرها از شیوه های قطعی و اعداد ریاضی استفاده گردید. لذا مطالعه حاضر حائز اهمیت بوده و می تواند رویکردی مناسب و دقیق جهت رفع کمبودهای تکنیکی در این بخش می باشد.

متن کامل [PDF 1693 kb]   (5273 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1392/10/1 | پذیرش: 1393/6/26 | انتشار: 1393/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb