دوره 11، شماره 6 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 6 صفحات 74-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ardeshir A, Alipouri Y, Besmel P. A Survey of Factors Influencing Safety Performance of workers in Construction Sites Using Fuzzy Analytic Hierarchy Process (Case Study: Khuzestan province). ioh 2014; 11 (6) :64-74
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1234-fa.html
اردشیر عبدالله، علیپوری یعقوب، بسمل پیمان. بررسی عوامل مؤثر بر عملکرد ایمنی کارگران در کارگاه‌های ساختمانی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی (مطالعه موردی: استان خوزستان). سلامت كار ايران. 1393; 11 (6) :64-74

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1234-fa.html


دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، ardeshir@aut.ac.ir
چکیده:   (8037 مشاهده)
زمینه و هدف: حوادث ساختمانی بار مالی سنگینی را به صاحبان کار، پیمانکاران و جامعه وارد می‌نمایند و می‌تواند زندگی کارگر را چه در محل کار و چه در خانه با درد و رنج همراه نمایند. ازاین‌رو، در این نوشتار به بررسی فاکتورهای مؤثر بر عملکرد ایمنی پرداخته می‌شود تا با شناسایی فاکتورهای مهم و کنترل آن‌ها از میزان حوادث ساختمانی کاسته شود. ازآنجاکه، عوامل مؤثر بر ایمنی در بخش‌های مختلف کشور دارای شدت اثر متفاوتی می‌باشند، در این تحقیق فقط به بررسی فاکتورهای مؤثر بر عملکرد ایمنی در استان خوزستان که به‌عنوان یکی از استان‌های حادثه‌خیز در صنعت ساخت‌وساز، پرداخته شده است. روش بررسی: در این مطالعه، بر اساس مطالعات پیشین و مصاحبه با افراد کارشناس 8 فاکتور اصلی و 33 فاکتور فرعی مؤثر بر عملکرد ایمنی شناسایی‌شده و به کمک پرسش‌نامه نظر افراد خبره در سطح استان خوزستان جمع‌آوری گردیده است. نظرات و داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی تحلیل ‌شده‌اند تا میزان تأثیر هر کدام از عوامل بر روی ایمنی مشخص شود.
یافته‌ها: نتایج حاصله مبین اهمیت فاکتور آموزش ایمنی (اولویت=85/19) و فاکتور مدیریت ایمنی (اولویت=52/17) در استان خوزستان است. از بین زیر فاکتور‌های آموزشی، بهبود رفتاری و از بین زیر فاکتور‌های مدیریتی، داشتن تعهد و مسئولیت در ارجحیت هستند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های تحقیق، می‌توان راهکار اصلی افزایش ایمنی و کاهش حوادث کارگاه‌های ساختمانی در استان خوزستان را، آموزش مناسب کارگران و افزایش تعهد مدیران ساخت‌و‌ساز به ایمنی عنوان کرد.

متن کامل [PDF 421 kb]   (7569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1393/8/28 | انتشار: 1393/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb