Ardeshir A, Alipouri Y, Besmel P. A Survey of Factors Influencing Safety Performance of workers in Construction Sites Using Fuzzy Analytic Hierarchy Process (Case Study: Khuzestan province). ioh 2014; 11 (6) :64-74
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1234-fa.html
اردشیر عبدالله، علیپوری یعقوب، بسمل پیمان. بررسی عوامل مؤثر بر عملکرد ایمنی کارگران در کارگاههای ساختمانی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی (مطالعه موردی: استان خوزستان). سلامت كار ايران. 1393; 11 (6) :64-74
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1234-fa.html
دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، ardeshir@aut.ac.ir
چکیده: (8037 مشاهده)
زمینه و هدف: حوادث ساختمانی بار مالی سنگینی را به صاحبان کار، پیمانکاران و جامعه وارد مینمایند و میتواند زندگی کارگر را چه در محل کار و چه در خانه با درد و رنج همراه نمایند. ازاینرو، در این نوشتار به بررسی فاکتورهای مؤثر بر عملکرد ایمنی پرداخته میشود تا با شناسایی فاکتورهای مهم و کنترل آنها از میزان حوادث ساختمانی کاسته شود. ازآنجاکه، عوامل مؤثر بر ایمنی در بخشهای مختلف کشور دارای شدت اثر متفاوتی میباشند، در این تحقیق فقط به بررسی فاکتورهای مؤثر بر عملکرد ایمنی در استان خوزستان که بهعنوان یکی از استانهای حادثهخیز در صنعت ساختوساز، پرداخته شده است. روش بررسی: در این مطالعه، بر اساس مطالعات پیشین و مصاحبه با افراد کارشناس 8 فاکتور اصلی و 33 فاکتور فرعی مؤثر بر عملکرد ایمنی شناساییشده و به کمک پرسشنامه نظر افراد خبره در سطح استان خوزستان جمعآوری گردیده است. نظرات و دادههای بهدستآمده با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی تحلیل شدهاند تا میزان تأثیر هر کدام از عوامل بر روی ایمنی مشخص شود.
یافتهها: نتایج حاصله مبین اهمیت فاکتور آموزش ایمنی (اولویت=85/19) و فاکتور مدیریت ایمنی (اولویت=52/17) در استان خوزستان است. از بین زیر فاکتورهای آموزشی، بهبود رفتاری و از بین زیر فاکتورهای مدیریتی، داشتن تعهد و مسئولیت در ارجحیت هستند.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای تحقیق، میتوان راهکار اصلی افزایش ایمنی و کاهش حوادث کارگاههای ساختمانی در استان خوزستان را، آموزش مناسب کارگران و افزایش تعهد مدیران ساختوساز به ایمنی عنوان کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1393/8/28 | انتشار: 1393/9/24