دوره 13، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 37-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Iranzadeh S, Soltanifesaghandi G. Measuring Cause and Effect Relations among the Organizational Factors Affecting the Performance of Industry Safety Based on Fuzzy DEMATEL Method. ioh 2016; 13 (1) :27-37
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1257-fa.html
ایرانزاده سلیمان، سلطانی فسقندیس غلامرضا. سنجش روابط علت و معلولی بین عوامل سازمانی موثر بر عملکرد ایمنی صنایع با استفاده از روش DEMATEL فازی. سلامت كار ايران. 1395; 13 (1) :27-37

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1257-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد ، g.r_soltani@yahoo.com
چکیده:   (7138 مشاهده)

زمینه و هدف: عوامل سازمانی موثر بر عملکرد ایمنی ضمن اینکه بر عملکرد کلی سازمان تأثیرگذار می‌باشند، خود نیز یک رابطه علت و معلولی با یکدیگر دارند، به طوری شدت و یا ضعف یک عامل در سازمان می­تواند بر روی عوامل دیگر تأثیرگذار بوده و موجب تقویت و یا ضعف آن عامل شود. بر همین اساس نیز هدف این تحقیق سنجش روابط علت و معلولی بین عوامل سازمانی موثر بر عملکرد ایمنی صنایع می­باشد.

روش بررسی: این مطالعه با توجه به هدف تحقیق کاربردی و بر اساس روش انجام کار توصیفی- علی می­باشد. در این مقاله ابتدا عوامل سازمانی موثر بر عملکرد ایمنی صنایع استخراج شده است. سپس به منظور سنجش روابط علت و معلولی از یک مطالعه میدانی بهره­گیری شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان ایمنی صنایع کوچک و متوسط فلزات اساسی استان آذربایجان­شرقی می­باشد. به منظور جمع­آوری داده­ها نیز از پرسشنامه مخصوص دیمتل استفاده شده است. با توجه به اینکه روش دیمتل از انواع روش‌های تصمیم‌گیری بر اساس مقایسه‌های زوجی است؛ لذا برای طراحی پرسشنامه یک ماتریس مقایسه زوجی تشکیل شده و در اختیار اساتید و متخصصان آشنا به موضوع قرار گرفته و روایی ظاهری تأیید شده است. پایایی پرسشنامه نیز بر اساس روش بازآزمایی 81/0 بدست آمده است.

یافته­ها: یافته­های تحقیق نشان می­دهد که در بین عوامل سازمانی موثر بر عملکرد ایمنی، تعهد مدیریت به ایمنی تأثیرگذارترین عامل و بهبود مستمر ایمنی با اهمیت­ترین عامل می­باشد که خود در دسته عوامل تأثیرپذیر قرار داشته و معلول سایر عوامل سازمانی موثر است. همچنین رفتار ایمنی کارکنان تأثیرپذیرترین عامل محسوب می­گردد.

نتیجه ­گیری: به منظور بهبود عملکرد ایمنی مدیران صنایع می­توانند بر روی عوامل تأثیرگذار و علت تمرکز نموده و نسبت به بهبود و اصلاح آنها اقدام نمایند. اصلاح و بهبود در دسته عوامل علت موجب بهبود در عوامل معلول شده و به طور کلی بهبود و اصلاح نظام عملکرد ایمنی صنایع را در پی خواهد داشت.

متن کامل [PDF 423 kb]   (4508 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1393/6/9 | پذیرش: 1394/2/21 | انتشار: 1395/2/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb