دوره 12، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 69-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshari D, Motamedzadeh M, Soltanian A. Estimation of Cumulative Compression Load on the L4/L5 Lumbar of Carpet Weavers through Direct Measurement of Trunk Posture and Direct Observation during a Shift Work. ioh 2015; 12 (2) :62-69
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1310-fa.html
افشاری داوود، معتمدزاده مجید، سلطانیان علیرضا. تخمین بار فشاری تجمعی وارد بر مهره چهارم و پنجم کمر در قالیبافان از طریق تکنیک شیب سنجی وضعیت تنه و مشاهده مستقیم در طول یک شیفت کاری . سلامت كار ايران. 1394; 12 (2) :62-69

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1310-fa.html


استادیار گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، davodafi@yahoo.com
چکیده:   (5667 مشاهده)

زمینه و هدف:مطالعات اپیدمیولوژیکی نشان داده اند که یک ارتباط معناداری بین پوسچرهای نامطلوب کمر و کمردرد در میان قالیبافان وجود دارد و از طرفی بین بارهای وارد بر کمر و پوسچرهای نامطلوب رابطه مستقیم وجود دارد.لذا هدف از این مطالعه تخمین بار فشاری تجمعی در میان قالیبافان در طول یک شیفت کاری بوده است.

 روش بررسی:در این مطالعه با انجام آنالیز شغل بر اساس فرایند کار، پوسچرهای نامطلوب کمر به ترتیب در4 و 9 نفر از قالیبافان مرد و زن با استفاده از شیب سنج الکترونیکی برای مدت 4 ساعت مورد پایش قرار گرفت.میزان بار فشاری وارد بر مهره چهارم و پنجم کمر با استفاده از مدل دانشگاه میشگان تخمین زده شد و میزان بار فشاری تجمعی برای یک شیفت 8 ساعته محاسبه شد.

یافته ها:بیشترین بار فشاری وارد بر L4/L5مربوط به وظیفه فشرده سازی گره ها بود.حداکثر بار فشاری تجمعی مربوط به زیر وظیفه بافت بود.میزان بار فشاری تجمعی در طول یک شیفت کاری در گروه مردان و زنان به ترتیب 8/21 و 13/13 مگانیوتن ثانیه تخمین زده شد.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد علیرغم اینکه میزان بار فشاری در هر دو گروه جنسی پایین تر از حدود توصیه شده می باشد اما میزان بار فشاری تجمعی بخصوص در مردان بیش از حدود توصیه شده می باشد. لذا یافته های مطالعه نشان می دهد تخمین بار فشاری به تنهایی نمی تواند حاکی از وجود استرسهای فیزیکی وارد بر کمر باشد و تخمین بار تجمعی روزانه می تواند یک شاخص مهمی در پیشگیری از کمردرد های شغلی و مداخلات صحیح ارگونومیکی باشد.

واژه‌های کلیدی: بارفشاری، پوسچر، بار تجمعی
متن کامل [PDF 521 kb]   (2541 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1393/5/9 | پذیرش: 1393/5/20 | انتشار: 1394/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb