زمینه و هدف:مطالعات اپیدمیولوژیکی نشان داده اند که یک ارتباط معناداری بین پوسچرهای نامطلوب کمر و کمردرد در میان قالیبافان وجود دارد و از طرفی بین بارهای وارد بر کمر و پوسچرهای نامطلوب رابطه مستقیم وجود دارد.لذا هدف از این مطالعه تخمین بار فشاری تجمعی در میان قالیبافان در طول یک شیفت کاری بوده است.
روش بررسی:در این مطالعه با انجام آنالیز شغل بر اساس فرایند کار، پوسچرهای نامطلوب کمر به ترتیب در4 و 9 نفر از قالیبافان مرد و زن با استفاده از شیب سنج الکترونیکی برای مدت 4 ساعت مورد پایش قرار گرفت.میزان بار فشاری وارد بر مهره چهارم و پنجم کمر با استفاده از مدل دانشگاه میشگان تخمین زده شد و میزان بار فشاری تجمعی برای یک شیفت 8 ساعته محاسبه شد.
یافته ها:بیشترین بار فشاری وارد بر L4/L5مربوط به وظیفه فشرده سازی گره ها بود.حداکثر بار فشاری تجمعی مربوط به زیر وظیفه بافت بود.میزان بار فشاری تجمعی در طول یک شیفت کاری در گروه مردان و زنان به ترتیب 8/21 و 13/13 مگانیوتن ثانیه تخمین زده شد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد علیرغم اینکه میزان بار فشاری در هر دو گروه جنسی پایین تر از حدود توصیه شده می باشد اما میزان بار فشاری تجمعی بخصوص در مردان بیش از حدود توصیه شده می باشد. لذا یافته های مطالعه نشان می دهد تخمین بار فشاری به تنهایی نمی تواند حاکی از وجود استرسهای فیزیکی وارد بر کمر باشد و تخمین بار تجمعی روزانه می تواند یک شاخص مهمی در پیشگیری از کمردرد های شغلی و مداخلات صحیح ارگونومیکی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |