زمینه و هدف: استرس شغلی عاملی مهم در ایجاد عوارض جسمی و روانی در کارکنان است و آثار و پیامدهای منفی بر سازمان دارد. هدف تحقیق حاضر، بررسی تأثیر استرسهای شغلی ( ارزیابی عملکرد، حجم کار، تصمیمگیری، مسئولیت/ اختیار) بر رضایت شغلی حسابداران میباشد.
روش بررسی : روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی میباشد. دادهها از طریق پرسشنامه استرس شغلی کان و همکاران (1964) و مقیاس رضایت شغلی ارزیابی سازمانی میشیگان جمعآوری شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه حسابداران شاغل در شرکتهای تولیدی، خدماتی و بازرگانی استان یزد میباشد که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده 179 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار LISREL انجام شد.
یافتهها: با توجه به مقدار قدر مطلق آماره t برابر 72/2 و مقدار تأثیر برابر 20/0 و منفی، میتوان گفت استرس شغلی بر رضایت شغلی تأثیر معنادار و منفی دارد؛ همچنین با توجه به این که قدر مطلق آماره t مربوط به تصمیمگیری، ارزیابی عملکرد وحجم کار کم تر از 96/1 است، میتوان گفت این مؤلفهها تأثیر معناداری بر رضایت شغلی ندارند؛ اما قدر مطلق آماره t مربوط به مؤلفه مسئولیت/اختیار برابر با 44/2 و مقدار تأثیر 52/0و منفی میباشد؛ بنابراین میتوان گفت مسئولیت/اختیار بر رضایت شغلی تأثیر معنادار و منفی دارد.
نتیجهگیری: با توجه به این که استرس شغلی بر رضایت شغلی تأثیر دارد، بکارگیری راهبردهای مؤثر از سوی مدیران برای کاهش استرس های شغلی حسابداران نظیر مشخص کردن حوزه کاری و دادن اختیارات کافی جهت انجام مسئولیتهای شغلی امری ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |