دوره 12، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi S, Nayebzadeh S, Eslami H. The effects of job stress on Accountants job satisfaction . ioh 2015; 12 (3) :46-53
یوسفی شکوفه، نایب زاده شهناز، اسلامی حسین. تأثیر استرس‌های شغلی بر رضایت شغلی حسابداران. سلامت كار ايران. 1394; 12 (3) :46-53

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد ، snayebzadeh@iauyazd.ac.ir

زمینه و هدف: استرس شغلی عاملی مهم در ایجاد عوارض جسمی و روانی در کارکنان است و آثار و پیامدهای منفی بر سازمان دارد. هدف تحقیق حاضر، بررسی تأثیر استرس‌های شغلی ( ارزیابی عملکرد، حجم کار، تصمیم‌گیری، مسئولیت/ اختیار) بر رضایت شغلی حسابداران می‌باشد.

روش بررسی : روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می‌باشد. داده‌ها از طریق پرسشنامه استرس شغلی کان و همکاران (1964) و مقیاس رضایت شغلی ارزیابی سازمانی میشیگان جمع‌آوری شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه حسابداران شاغل در شرکت‌های تولیدی، خدماتی و بازرگانی استان یزد می‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 179 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار LISREL انجام شد.

یافته‌ها: با توجه به مقدار قدر مطلق آماره  t برابر 72/2 و مقدار تأثیر برابر 20/0 و منفی، می‌توان گفت استرس شغلی بر رضایت شغلی تأثیر معنادار و منفی دارد؛ همچنین با توجه به این که قدر مطلق آماره t مربوط به تصمیم‌گیری، ارزیابی عملکرد وحجم کار کم تر از 96/1 است، می‌توان گفت این مؤلفه‌ها تأثیر معناداری بر رضایت شغلی ندارند؛ اما قدر مطلق آماره t مربوط به مؤلفه مسئولیت/اختیار برابر با 44/2 و مقدار تأثیر 52/0و منفی می‌باشد؛ بنابراین می‌توان گفت مسئولیت/اختیار بر رضایت شغلی تأثیر معنادار و منفی دارد.

نتیجه‌گیری: با توجه به این که استرس شغلی بر رضایت شغلی تأثیر دارد، بکارگیری راهبردهای مؤثر از سوی مدیران برای کاهش استرس های شغلی حسابداران نظیر مشخص کردن حوزه کاری و دادن اختیارات کافی جهت انجام مسئولیت‌های شغلی امری ضروری است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: استرس شغلی
دریافت: 1393/8/20 | پذیرش: 1394/2/21 | انتشار: 1394/5/7