دوره 12، شماره 6 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 6 صفحات 107-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ansari E, vosoghi S. Investigation the effects of economics – safety performance indices changes on average of lost work days (case study in the project refinery installation). ioh 2016; 12 (6) :98-107
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1409-fa.html
انصاری اسلام، وثوقی شهرام. بررسی اثرات تغییر شاخص های عملکرد ایمنی – اقتصادی بر متوسط روزهای ازدست رفته کاری (مطالعه موردی در پروژه احداث پالایشگاه)*. سلامت كار ايران. 1394; 12 (6) :98-107

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1409-fa.html


ستادیار، گروه علوم بهداشتی، دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، shahram-vosoughi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (6594 مشاهده)

  زمینه و هدف:  بر اساس آمارهای سازمان بین المللی کار 17% حادثه های مرگبار درپروژه های احداث و کارگاه های عمرانی رخ می دهد . در حالیکه این عدد درایران بر اساس آمار وزارت کار 46% میباشد.در کشورهای آسیایی در حال توسعه نیز که در روند سریع صنعتی شدن قرار دارند، حوادث شغلی رو به افزایش است. با توجه به معضلات اقتصادی ناشی از تحریم ها و سطح تولید نامناسب در کشور توجه و هزینه کرد در بخش HSE مطمئنا با مشکلات بسیاری مواجه است که این خود تحدیدی برای سلامت و ایمنی نیروهای کاری در پروژه های احداث خواهد بود که متقابلا ً وقوع حوادث و وجود نیروهای کاری ناسالم منجر به پایین آمدن نرخ رشد اقتصادی پروژه های نفت و گاز و نهایتاً کاهش نرخ رشد اقتصادی درکشور خواهد بود. از این رو هدف از این پژوهش که در یک پروژه فعال در زمینه احداث پالایشگاه صورت گرفت ، بررسی اثرات بهبود وارتقاء شاخص های عملکرد ایمنی – اقتصادی بر متوسط روزهای از دست رفته کاری بود که نتایج این ارزیابی باعث اصلاح در تخصیص بودجه های مربوط به HSE و کاهش هزینه های یک شرکت فعال در زمینه ساخت پالایشگاه می شود.

  روش بررسی:  در این تحقیق به تحلیل همبستگی شاخص­های اقتصادی و شاخص های عملکردی ذکر شده نسبت به متوسط روزهای ازدست رفته کاری و همچنین به ارتباط بین این شاخص ها در یک پروژه احداث پالایشگاه طی 5 سال با استفاده از آزمون پیرسون و در نرم افزار SPSS پرداختیم.

  یافته ها:  نتایج تحلیل نشان داد که متوسط تعداد روزهای از دست رفته کاری، از بین شاخص­های اقتصادی با شاخص نسبت هزینه حوادث فردی به کل هزینه پروژه ( P value < 0.001 ) همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد. و با شاخص نسبت سرانه هزینه لوازم حفاظت فردی به سرانه هزینه پروژه (P value < 0.05 ) همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد.

  نتیجه گیری:  با تجزیه وتحلیل نتایج بدست آمده تشخیص داده شد که عدم هزینه در بخش تجهیزات حفاظت فردی، می تواند منجر به بروز حوادث منجمله از کارافتادگی یا فوتی شده و باعث اخلال در روند کاری کارگاه شود. همچنین اینگونه حوادث شاخص های IFR ، ISR ، FSI ، شاخص نسبت هزینه منابع صرف شده برای رعایت ایمنی و بهداشت کار به کل هزینه واقعی پروژه و شاخص نسبت هزینه حوادث فردی به کل هزینه پروژه را نیز افزایش می دهند و باعث افزایش متوسط تعداد روزهای از دست رفته کاری می شوند. از اینرو درک ارتباط بین شاخص های اقتصادی و عملکردی ایمنی در پروژه های ساخت ونیز تجهیز کارکنان به تجهیزات لوازم حفاظت فردی استاندارد و آموزش لازم در خصوص رعایت اصول وقوانین HSE می تواند باعث کاهش حوادث و به تبع کاهش متوسط تعداد روزهای از دست رفته کاری شود.

متن کامل [PDF 397 kb]   (4869 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: HSE
دریافت: 1393/10/7 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/10/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb