زمینه و هدف: کیفیت زندگی کاری مفهومی بحرانی با اهمیت زیاد در زندگی یک کارمند است که تعادلی مناسب بین کار و زندگی شخصی، تضمین بهره وری سازمانی و رضایت شغلی کارمند نشان می دهد. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی برنامه غنی سازی رابطه بر کیفیت زندگی کاری کارکنان شهرداری کرج برگزار شد.
روش بررسی: نمونه مورد مطالعه پژوهش 30 نفر از کارکنان بودند که به صورت تصادفی از میان متقاضیان شرکت در این برنامه انتخاب شده و با گمارش تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری پژوهش پرسشنامه 27 سؤالی کیفیت زندگی کاری والتون (1973) بود، که در پیش آزمون و پس آزمون روی هر دوگروه اجرا شد. برنامه غنی سازی رابطه، در 7 جلسه 90 دقیقه ای به صورت گام به گام و به شیوه گروهی با توالی هر هفته یک جلسه برای گروه آزمایش پیاده شد، در حالی که روی گروه گواه هیچ مداخله ای انجام نشد. داده ها با روش تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS 18 تجزیه تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه آزمایش و گواه پس از اعمال مداخله تفاوت وجود دارد، به عبارت دیگر کاربرد برنامه غنی سازی رابطه، کیفیت زندگی کاری کارکنان را در پس آزمون افزایش داده است( 0/05>P).
نتایج: کیفیت زندگی کاری کارکنان موضوع بسیاری مهمی در محیط کار می باشد. سازمان ها می توانند با استفاده از آموزش هایی چون برنامه غنی سازی رابطه، این مؤلفه را بهبود بخشیده و بهره وری سازمان و رضایت کارکنان را نیز افزایش دهند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
مداخلات مبتنی بر تئوری دریافت: 1394/7/4 | پذیرش: 1395/12/1 | انتشار: 1396/3/9