زمینه و اهداف : نان یکی از منابع مهم تامین مواد غذایی در هر جامعه ای محسوب می گردد.حدوداً از سال 1380 وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ماموریت یافت تا با نظارت بر فرآیند حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی ضمن ارتقاء سلامت نان زمینه را برای غنی سازی نان و آرد فراهم نماید. در همین راستا تمامی ابزارهای قانونی(بازرسی ، معرفی نانوایان متخلف به مراجع قانونی و . . . ) تا امروز بکار گرفته شده اند ، اما متاسفانه نتایج به دست آمده خصوصاً در شهرهای بزرگ چندان رضایت بخش نبوده است .
روش بررسی : پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که به منظور بررسی اثربخشی یک مدل مشارکتی برای حذف جوش شیرین از فرآوری نان های سنتی و تعیین آگاهی ، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله و مقایسه در شهر جدید اندیشه شهریار در سال 1387 انجام شده است
یافته ها :. طبق آزمون های آماری انجام شده بین آگاهی ، نگرش و عملکرد نانوایان در گروه مداخله، قبل و بعد از مداخلات تفاوت معنی داری وجود داشت ( P<0.001 ).
نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده روش های بکار گرفته شده (تمرکز بر ابزارهای قانونی) قادر به حذف 100% جوش شیرین در برنامه نمی باشد. همکاری های بین بخشی، همرا با اعمال روش های آموزشی مشارکتی، ابزار مناسبی برای تغییر رفتارنانوایان در حذف جوش شیرین در فرآوری نان های سنتی است.به همین ترتیب این روش می تواند به عنوان الگوئی برای تغییر رفتارهای غیر ایمن در محیط های کار نیز مورد توجه قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |