دوره 14، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 92-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jahangiri M, golmohammadi R, Aliabadi M, Jalali M. Noise control of feed water pumps in a thermal power plant . ioh 2017; 14 (1) :81-92
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1663-fa.html
جهانگیری محمد، گلمحمدی رستم، علی ابادی حسن، جلالی مهدی. کنترل صدای پمپ های آب در یک نیروگاه حرارتی . سلامت كار ايران. 1396; 14 (1) :81-92

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1663-fa.html


استاد، قطب علمی بهداشت حرفهای و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، golmohamadi@umsha.ac.ir
چکیده:   (6508 مشاهده)

زمینه و هدف: نیروگاه‌ها از جمله صنایع مهم کشور می­باشند که دارای تنوع تجهیزات مولد صدا بوده و تعداد قابل توجهی از کارگران در آنها مشغول به کار می‌باشند. این افراد با سطوح مختلفی از صدای زیان آور مواجهه دارند. هدف از این مطالعه اتاقک سازی به­منظور کنترل صدای دستگاه پمپ های تغذیه آب دیگ بخار در یک نیروگاه برق بوده است.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی به­ صورت توصیفی- تحلیلی و طرح مداخله در طبقه همکف واحد توربین یک نیروگاه حرارتی به دلیل آلودگی بالای صدا در بررسی اولیه، در سال 1393 انجام‌ شد. تراز توان صوتی این منابع مطابق با استاندارد 3746ISO- برآورد گردید. برای تعیین توزیع تراز فشار صوت در محور عمودی برای منابع مورد بررسی از روش اندازه‌گیری و آنالیز فرکانس صدا شبکه‌ای با استفاده از ترازسنج کالیبره شده TES 1358 در مقیاس کوچک و تحلیل درون یابی مقادیر با نرم‌افزار SURFER انجام گردید. در نهایت به ­منظور کنترل صدا یک اتاقک با دیواره لایه بندی شده به برای پمپ مذکور طراحی و میزان اثربخشی آن در کنترل صدا برآورد گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل از آنالیز صدای پمپهای مورد بررسی نشان داد که فرکانس غالب صوت 2000 هرتز می­باشد. نتایج حاصل از روش تفکیک صدا در محور عمودی منابع نیز مؤید آن است که پمپ اصلی و جعبه دنده دارای بیشترین سهم در انتشار صدای آن می‌باشند. همچنین نتایج نشان داد که پمپ اصلی, تراز توان صوتی 107 دسی‌بل و جعبه دنده نیز 108 دسی‌بل داشته است. طراحی اتاقک شامل محصورکننده‌ای با لایه اصلی از جنس فولاد و لایه داخلی از جنس فوم لاستیکی بوده است. در این طراحی با احتساب یک درصد نشتی, تراز فشار صوت حاصل از بخشهای اصلی پمپ 20 دسی‌بل کاهش خواهد یافت.

نتیجه‌گیری: با استفاده تکنیک اتاقک‌سازی پمپهای تغذیه کننده آب مربوط به بخش دیگ بخار نیروگاه، می‌توان میزان مواجهه این شاغلین در معرض آلودگی صدا را به  حد مجاز کاهش داد.

متن کامل [PDF 648 kb]   (2771 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صدا
دریافت: 1394/9/25 | پذیرش: 1395/12/16 | انتشار: 1396/3/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb