دوره 14، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 75-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ebrahimi H, Bahrami A, Nasrollahzadeh M, Alimohammadi I, Jaleh B, Abedi K, et al . The purfication of chloroform vapors using a novel non-thermal plasma reactor (2015). ioh 2017; 14 (4) :84-75
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1809-fa.html
ابراهیمی حسین، بهرامی عبدالرحمن، نصرالله زاده محمود، علیمحمدی ایرج، ژاله بابک، عابدی کمال الدین، و همکاران.. پالایش بخارات کلروفرم با استفاده از راکتور پلاسمای غیر حرارتی جدید (سال 1394). سلامت كار ايران. 1396; 14 (4) :84-75

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1809-fa.html


کارشناس، مرکز تحقیقات بهداشت کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، fghorbani@umsha.ac.ir
چکیده:   (4713 مشاهده)

زمینه و هدف: یکی از فن آوری های نوین جهت کنترل آلاینده ای هوا روش پلاسمای غیر حرارتی می باشد. یکی از راکتورهای مورد استفاده در فناوری پلاسمای غیر حرارتی جهت کنترل آلودگی هوا، راکتور تخلیه مانع دی الکتریک است. در راکتور تخلیه مانع دی الکتریک فاصله بین الکترودها جهت تخلیه الکتریکی و ایجاد پلاسما کم می باشد که منجر به افزایش سرعت فضایی آلاینده در ناحیه تخلیه می گردد. این افزایش سرعت فضایی آلاینده منجر به کاهش احتمال برخورد عناصر فعال ایجاد شده در پلاسما و در نتیجه کاهش کارایی تخریب آلاینده می گردد. هدف از این مطالعه طراحی یک راکتور تخلیه مانع دی الکتریک نوین جهت افزایش ناحیه گپ تخلیه الکتریکی بود.

روش بررسی: راکتور پلاسمای غیر حرارتی مورد استفاده در این مطالعه به شکل مکعب مستطیل از جنس کوارتز ساخته گردید. در این راکتور از گرافیت منبسط شده به عنوان الکترود تخلیه استفاده گردید که در کف سطح راکتور به طور یکنواخت ریخته شده بود و یک صفحه مسی که بر روی سطح خارجی راکتور قرار داشت که  نقش الکترود زمین را ایفا می نمود. کارآیی حذف کلروفرم به روش پلاسما به عنوان تابعی از دبی جریان، غلظت ورودی آلاینده و ولتاژ کاربردی در این راکتور مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان دادند که تخلیه الکتریکی در گپ تخلیه بزرگتری (15 میلی متر) ایجاد می گردد. نتایج نشان دادند که با افزایش ولتاژ از 15 به 20 کیلو ولت و غلظت کلروفرم از 85 به ppm 500، کارایی تخریب به ترتیب 33/25 و 16/10 درصد افزایش می یابد. همچنین افزایش دبی جریان  از 2/0 به 2/1 لیتر در دقیقه باعث کاهش کارایی حدود 20 درصد می گردد. علاوه بر این مشاهده گردید که گاز خروجی از راکتور حاوی اکسیدهای نیتروژن، کلر، اسید کلریدریک، فسژن، تری کلروبنزآلدئید و تری کلرواستالدئید می باشد.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان دادند که در راکتور جدید تخلیه الکتریکی در گپ تخلیه بزرگتری ایجاد می گردد که منجر به کاهش سرعت فضایی آلاینده ها در این ناحیه شده و باعث افزایش تخریب کلروفرم می گردد. همچنین افزایش دبی جریان اثر کمی بر کاهش تخریب کلرو فرم می گذارد که علت آن را می توان در خاصیت جذبی گرافیت منبسط شده و افزایش ناحیه تخلیه الکتریکی دانست.

متن کامل [PDF 784 kb]   (1496 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تکنولوژیهای نوین تصفیه هوا(نانو و پلاسما)
دریافت: 1395/3/5 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1396/9/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb