زمینه و هدف : پرستاران نقش محوری را در سیستم مراقبتهای بهداشتی بازی میکنند و به دلیل ماهیت شغلی استرس بالایی را تجربه میکنند که غفلت از شناخت و مقابله با این استرسها سبب عوارض جبران ناپذیری خواهد شد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی تعیین متغییر های پیش بین استرس شغلی در پرستاران بخشهای ویژه گرگان انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی به روش همبستگی است که در سال 1393انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه های: اطلاعات دموگرافیک و استرس شغلی پرستاران (ENSS)Expanded Nursing Stress Scale[1] بود. محیط پژوهش شامل بخش های ویژه بیمارستان های دانشگاهی گرگان بود. 74 پرستار با روش نمونه گیری سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. دادههای آماری در محیط (16SPSS=ver) با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری 05/0 p< تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان در مطالعه (33/6±39/33) سال بود. بیشترین موقعیت استرسزا درگیری با سوپروایزر(59/0±65/2) بود. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نشان داد که عامل جنسیت(57/21 =β و014/0P= ) و کار دربخش دیالیز (08/27=β و001/0 (P ≤ ) پیش بینی کننده خوبی برای استرس شغلی است .
نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن برخی ابعاد استرس در پرستاران مانند درگیری با سوپروایزر و همچنین وجود ارتباط بین استرس شغلی و عواملی چون کار در بخش دیالیز و جنسیت لازم است مدیران پرستاری تمهیداتی درجهت پیشگیری وکاهش استرس و حمایت کافی از پرسنل بکار بندند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |