زمینه و هدف: استفاده از کدهای رایانهای و مدلسازیهای عددی جهت استفاده در مطالعات و صنعت رو به رشد است. در هنگام استفاده از کدهای رایانهای، اعتبار این کدگذاریها و مدلسازیهای عددی یک سؤال مهم است. مقایسه نتایج نرم افزار با نتایج تجربی یکی از بهترین روشهای ارزیابی این برنامهها است. هدف از این مطالعه اعتبار سنجی یک برنامه نرمافزار طراحی تهویه موضعی به روش تجربی است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، هفت سیستم تهویه طراحی، ساخته و مورد مطالعه قرار گرفت. در این سیستمها پارامترهای فشار سرعت، فشار استاتیک، فشار کل و سرعت جریان هوا در نقاط مهم سیستمهای ساخته شده در سه نرخ جریان هوای متفاوت اندازهگیری شد. هر یک از نتایج اندازه گیری شده با مقدار متناظر خود که توسط نرمافزار محاسبه شده بود مقایسه گردید. آنالیز دادهها درنرمافزار SPSS19 با استفاده از نمودار بلند- آلتمن و همچنین آزمون sample T Test one با فرض (0=μ:H0) بررسی شد.
یافته ها: درصد اختلاف سرعت هوای اندازهگیری شده و برآورد شده از طریق برنامه در تمامی کانالها و هودهای مورد بررسی بسیار ناچیز و بیشترین درصد اختلاف 5/0 درصد بود. اختلاف فشارهای اندازه گیری شده و محاسبه شده سرعت، استاتیک و کل کمتر از 5 درصد بود. نمودار بلند آلتمن و آزمون sample T test one تطابق دادهها را تایید کرد. نتایج نشان داد که سرعتهای هوای اندازهگیری شده با استفاده از لوله پیتوت بسیار دقیقتر از سرعتهای اندازه گیری شده با استفاده از بادسنج حرارتی است. بیشترین این اختلاف 7/14 درصد بود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که نرمافزار مورد برررسی دارای دقت قابل قبول با خطای کمتر از ۵± درصد میباشد. ضمنا استفاده از روش پیتوت در اندازه گیری سرعت هوا، از دقت بالاتری نسبت به بادسنج حرارتی برخوردار است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |