دوره 14، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 115-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari M J, noorizadeh N, khodakarim S. Experimental validation of a local ventilation design software. ioh 2018; 14 (6) :107-115
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1976-fa.html
جعفری محمد جواد، نوری زاده نجف، خداکریم سهیلا. اعتبارسنجی تجربی یک نرم‌افزار طراحی تهویه موضعی. سلامت كار ايران. 1396; 14 (6) :107-115

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1976-fa.html


دانشکده بهداشت علوم پطشکی شهید بهشتی ، najafnoorizadeh24@gmail.com
چکیده:   (3623 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از کدهای رایانه­ای و مدل‌سازی‌های عددی جهت استفاده در مطالعات و صنعت رو به رشد است. در هنگام استفاده از کدهای رایانه­ای، اعتبار این کدگذاری‌ها و مدل‌سازی‌های عددی یک سؤال مهم است. مقایسه نتایج نرم افزار با نتایج تجربی یکی از بهترین روش‌های ارزیابی این برنامه‌ها است. هدف از این مطالعه اعتبار سنجی یک برنامه نرم­افزار طراحی تهویه موضعی به روش تجربی است.

 روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی، هفت سیستم تهویه طراحی، ساخته و مورد مطالعه قرار گرفت. در این سیستم‌ها پارامترهای فشار سرعت، فشار استاتیک، فشار کل و سرعت جریان هوا در نقاط مهم سیستم­های ساخته شده در سه نرخ جریان هوای متفاوت اندازه­گیری شد. هر یک از نتایج اندازه گیری شده با مقدار متناظر خود که توسط نرم­افزار محاسبه شده بود مقایسه گردید. آنالیز داده‌ها درنرم­افزار  SPSS19 با استفاده از نمودار بلند- آلتمن و همچنین آزمون sample T Test one با فرض (0=μ:H0) بررسی شد.

یافته­ ها: درصد اختلاف سرعت هوای اندازه‌گیری شده و برآورد شده از طریق برنامه در تمامی کانال‌ها و هودهای مورد بررسی بسیار ناچیز و بیشترین درصد اختلاف 5/0 درصد بود. اختلاف فشارهای اندازه گیری شده و محاسبه شده سرعت، استاتیک و کل کمتر از  5 درصد بود. نمودار بلند آلتمن و آزمون  sample T test one تطابق داده‌ها را تایید کرد. نتایج نشان داد که سرعت­های هوای اندازه‌گیری شده با استفاده از لوله پیتوت بسیار دقیقتر از سرعت‌های اندازه گیری شده با استفاده از بادسنج حرارتی است. بیشترین این اختلاف 7/14 درصد بود.

 نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که نرم‌افزار مورد برررسی دارای دقت قابل قبول با خطای کمتر از ۵± درصد می‌باشد. ضمنا استفاده از روش پیتوت در اندازه گیری سرعت هوا، از دقت بالاتری نسبت به بادسنج حرارتی برخوردار است.

متن کامل [PDF 676 kb]   (1143 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی محیط کار
دریافت: 1395/9/20 | پذیرش: 1396/7/16 | انتشار: 1397/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb