Omidvari M, Garedaghi G. Presentation of Contractor Selection Model by Means of Combined DEMATEL and ANP Methods and Gray Relational Analysis by Safety Approach (A Case Study in Oil Industry). ioh 2018; 15 (1) :1-16
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1988-fa.html
امیدواری منوچهر، قره داغی غلامرضا. ارائهی الگوی انتخاب پیمانکاران با استفاده از روش ترکیبی GDEMATEL-ANP و تحلیل رابطه خاکستری با رویکرد ایمنی (مطالعه موردی در صنعت نفت). سلامت كار ايران. 1397; 15 (1) :1-16
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1988-fa.html
دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران ، omidvari88@yahoo.com
چکیده: (7912 مشاهده)
زمینه و هدف: مدیران به منظور ایجاد مزیت و توانمندیهای کسب و کار اقدام به برونسپاری بخشی از فعالیتهای سازمان به پیمانکاران واجد شرایط مینمایند. انتخاب پیمانکار اصلح از میان پیمانکاران تأیید صلاحیت شده میتواند از هدر رفت منابع جلوگیری نموده و سبب حفظ منابع سازمان گردد. با توجه به پیچیدگی، خطرات و شرایط صنعت نفت، یکی از معیارهای مهم در انتخاب پیمانکاران در این صنعت معیار ایمنی است، پیمانکاران میبایست علاوه برداشتن معیارهایی نظیر توان مالی، تجربه، منابع انسانی متخصص و ... دارای سازمان بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) قابل قبول و عملکرد مناسب باشند . هدف از این مطالعه تعیین الگوی انتخاب پیمانکاران با استفاده از روش تلفیقی GDEMATEL-ANP و تحلیل خاکستری با رویکرد ایمنی است.
روش بررسی: در این مطالعه در نظر داریم با استفاده از روش ترکیبی GDANP و روش تحلیل رابطه خاکستری نسبت به رتبه بندی معیارها و انتخاب پیمانکار برتر (مطالعه موردی در صنعت نفت) بپردازیم تا با ایجاد یک ساختار مفهومی بتوان کیفی بودن و تاثیر قضاوت های شخصی ارزیاب را در فرایند ارزیابی و انتخاب پیمانکاران به حداقل برسانیم.
نتایج: نتایج بخش GDEMATEL-ANP تحقیق نشان داد که بین معیارهای فاز آنالیز ایمنی فنی و ارزیابی ایمنی فنی ارتباط درونی وجود دارد. همچنین نتایج نهایی حل ANPاین تحقیق نشان داد که مهمترین شاخص ایمنی در انتخاب پیمانکاران در صنعت نفت عبارت است از سوابق ایمنی و سرمایهگذاری انجام شده در بخش ایمنی .
نتیجه گیری: نتایج نشان داده است که بین شاخصهای ارزیابی ارتباط درونی وجود دارد و هر کدام از شاخصهای ارزیابی میتواند از سایر شاخصها تاثیر بگیرد که لازم است در ارزیابی شاخصها، این مسئله مدنظر قرار گیرد. نتایج این تحقیق بیان کننده خطرات این صنعت و تاثیر آموزش ایمنی و سرمایهگذاری انجام شده در بخش ایمنی در عملکرد سایر بخش ها و کل سازمان است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی دریافت: 1395/9/29 | پذیرش: 1396/9/15 | انتشار: 1397/2/5