دوره 15، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 100-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

farazi F, khamesan A, Shahabizadeh F. The Relationship Between family needs & job motivation with job stress هn the staff of Birjand University of Medical Sciences. ioh 2018; 15 (2) :90-100
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1994-fa.html
فرازی فریبا، خامسان احمد، شهابی زاده فاطمه. رابطه بین نیازهای خانوادگی و انگیزش شغلی با فشار روانی شغلی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر بیرجند. سلامت كار ايران. 1397; 15 (2) :90-100

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1994-fa.html

علوم و تحقیقات تهران ، . farazi.f6691@yahoo.com

زمینه و هدف: مشاغل بخش مهمی از زندگی انسان­ها هستند و در عصر تکنولو‍‍‍‍ژی جدید در دنیا استرس ­های مختلفی وجود دارد که بعضی از این استرس ­ها مربوط به محیط کار است. از همین رو، فشار روانی شغلی در محیط کار می­ تواند آثار زیانباری بر سلامت جسمی و روانی کارکنان داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین نیازهای خانوادگی و انگیزش شغلی با فشار روانی شغلی انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده که به شیوه نمونه­ گیری تصادفی طبقه­ ای تعداد 300 نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهر بیرجند انتخاب شد و از طریق سه مقیاس نیازهای خانوادگی، انگیزش شغلی و فشار روانی شغلی مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.

یافته­ ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان دادند که از میان هفت نیاز خانوادگی، نیاز به خدمات روانشناختی در گام اول، نیاز به امنیت اجتماعی در گام سوم، نیاز به آموزش در گام چهارم و نیاز به محبت در گام پنجم و همینطور از میان ابعاد انگیزش شغلی، بی­ انگیزگی بیرونی در گام دوم به طور معناداری 22 درصد از واریانس فشار روانی شغلی کارکنان را پیش­ بینی می­ کنند.

نتیجه ­گیری: نتایج این پژوهش نشان داد نیازهای خانوادگی و انگیزش شغلی نقش مهمی در پیش ­بینی فشار روانی شغلی دارند. بنابراین می­توان با رفع نیازهای خانوادگی و ایجاد انگیزه درکارکنان فشار روانی شغلی آنها را کاهش داد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: استرس شغلی
دریافت: 1395/10/2 | پذیرش: 1396/12/22 | انتشار: 1397/4/20