دوره 15، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 20-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari B, Omidvari M. Probability assessment of chemical liquid release at floating roof storage tank in the oil refinery by fuzzy fault tree analysis . ioh 2018; 15 (4) :8-20
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2064-fa.html
اصغری بهزاد، امیدواری منوچهر. ارزیابی احتمال وقوع رهایش مواد مایع نفتی ازمخزن سقف شناور پالایشگاه نفت به روش آنالیز فازی درخت خطا(FFTA). سلامت كار ايران. 1397; 15 (4) :8-20

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-2064-fa.html


دانشکده صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران ، omidvari88@yahoo.com
چکیده:   (3529 مشاهده)

زمینه و هدف: صنایع فرآیندی بعنوان صنایع خطرناک معروف می باشند. صنایع فرآیندی شامل فرآیندهای متعددی مانند حفاری و تولید، ذخیره، انتقال و پالایش بوده که این فعالیت­ها دارای ماهیت متفاوت بوده و از نظر وجود ریسک­های شغلی متعدد متفاوت از یکدیگر هستند. مخازن نفتی یکی از بخش های اصلی و خطرناک در صنایع فرایندی می باشد. لذا این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر بر احتمال خطر رهایش مواد ذخیره شده در مخازن سقف شناور در صنایع نفت و گاز به اجراء در آمده است.

روش بررسی:  در این تحقیق از روش FFTA جهت شناسایی و ارزیابی احتمال رهایش ریسک مخزن ذخیره­سازی سقف شناور در پالایشگاه نفت استفاده شد. جمع آوری اطلاعات و شناسایی خطرات و رویدادهای محتمل از طریق مشاهده، مصاحبه، اطلاعات مربوط به فرایند و مواد مورد استفاده انجام گرفت. برای محاسبه احتمال رویداد های میانی و اصلی از نماد های ریاضی بولین استفاده شد. جداسازی رویدادهای پایانی با لحاظ نرخ تکرار شناخته شده با نرخ شکست ناشناخته انجام گرفت. به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی از نظرات خبرگان استفاده شد، با توجه به اینکه خبرگان ممکن است با توجه به تجربیات و دانش خود نظرات مختلفی ارائه دهند، از روش تجمیع نظرات خبرگان استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که محتمل ترین علت وقوع رهایش مواد مایع نفتی از مخازن سقف شناور " آسیب سقف شناور و نقص در سیستم انتقال "بود.  احتمال وقوع رهایش مواد مایع نفتی ازمخزن سقف شناور در صنعت پالایشگاه 251/0  محاسبه شد که این میزان سطح ریسک بسیار بالایی برای کارکنان و تجهیزات پالایشگاه می باشد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردیدکه با توجه به تعیین MCs های بحرانی و محاسبه میزان اهمیت آنها با اتخاذ روش های کنترلی حذف این مسیر در کاهش احتمال وقوع رهایش مواد مخزن موثر باشد.

متن کامل [PDF 481 kb]   (3304 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارزیابی و مدیریت ریسک
دریافت: 1396/2/21 | پذیرش: 1397/5/9 | انتشار: 1397/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb