دوره 6، شماره 3 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 59-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morowatisharifabad M, Jowzi F, Barkhordi A, Falahzadeh H. Related factors to workers' use of hearing protection device in knitting & ppinning factories of Yazd city based on Protection Motivation Theory. ioh 2009; 6 (3) :50-59
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-222-fa.html
مروتی شریف آباد محمد علی، جوزی فاطمه، برخورداری ابوالفضل، فلاح زاده حسین. عوامل مرتبط با استفاده از گوشی حفاظتی در کارگران کارخانجات ریسندگی بافندگی شهر یزد بر اساس تئوری انگیزش محافظت. سلامت كار ايران. 1388; 6 (3) :50-59

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-222-fa.html


، morowaty@yahoo.com
چکیده:   (12265 مشاهده)

  زمینه و هدف : افت شنوایی ناشی از تماس با صدای مضر یکی از مهمترین بیماریهای شغلی است. درصد کارگرانی که در حضور صدای مضر از گوشی استفاده می کنندخیلی پایین است.مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با استفاده از گوشی حفاظتی در کارگران کارخانجات ریسندگی بافندگی شهر یزد بر اساس تئوری انگیزش محافظت انجام شد.

  روش بررسی: در این پژوهش تحلیلی مقطعی‏،280 نفر از کارگران کارخانجات ریسندگی بافندگی شهر یزد که در معرض صدای بالای 85 دسی بل قرار داشتند و به روش خوشه ای از بین 3 کارخانه انتخاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات به وسیله پرسشنامه ای که بر اساس تئوری انگیزش محافظت طراحی شده بود ، به روش مصاحبه اختصاصی با کارگر جمع آوری ومورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: 5/42درصد از افراد مورد مطالعه همیشه از گوشی استفاده می کردند و 7/20درصد نیز اصلاً استفاده نمی کردند. بین سن افراد ومیانگین نمره سازه های، شدت درک شده ، حساسیت درک شده ، کارآمدی پاسخ درک شده، و انگیزش محافظت، همچنین بین سابقه کار افراد و میانگین نمره سازه های شدت درک شده ،کارآمدی پاسخ درک شده و حساسیت درک شده و نیز بین تحصیلات و میانگین نمره کارآمدی پاسخ درک شده ، همچنین بین انگیزش محافظت ومیانگین نمره سازه های، حساسیت درک شده ، خودکارآمدی درک شده کارآمدی پاسخ درک شده، هزینه های درک شده و رفتار همبستگی معنی داری وجود داشت.

  نتیجه گیری: با توجه به همبستگی بیشتر سازه ها ی تئوری، با انگیزش محافظت افراد در خصوص استفاده از گوشی، طراحی برنامه های آموزشی در چهارچوب این تئوری جهت افزایش انگیزش کارگران برای استفاده از گوشی حفاظتی مورد تأکید است.

 

 

متن کامل [PDF 183 kb]   (5465 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1388/12/17 | انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb