دوره 15، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 153-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

jafari M J, Pouyakian M, Khosrowabadi R, taheri F, nahvi A, zokaei M. Brainwave recording protocol in human samples: Neuroerogonomics studies. ioh 2018; 15 (3) :141-153
جعفری محمد جواد، پویا کیان مصطفی، خسروآبادی رضا، طاهری فرشته، نحوی علی، ذکائی مجتبی. پروتکل ثبت سیگنال های مغزی در نمونه های انسانی: مطالعات نوروارگونومی. سلامت كار ايران. 1397; 15 (3) :141-153

دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mzokaei2011@gmail.com

فعالیت های شناختی و انجام وظایف در محیط های کاری منجر به ایجاد بارکارشناختی و اختصاصاً بار کار ذهنی کارکنان در محیط های کاری می شود. به منظور اندازه گیری این متغیر های شناختی از پارامترهای فیزیولوژیک استفاده می گردد. الکترو آنسفالوگرافی از جمله روش های غیرتهاجمی و نسبتاً ارزان می باشد که می توان جهت ارزیابی نوروفیزیولوژی و عملکردهای شناختی مورد استفاده قرار داد. الکتروآنسفالوگرافی فعالیت الکتریکی تعدادزیادی از نورونهای مغز را بر روی سطح جمجمه یا سطح مغز دریافت ثبت می نماید. در این مقاله هدف به بیان کلیات روشهای تصویربرداری در ارگونومی، مبانی امواج مغزی، تجهیزات و الزامات مورد توجه شرکت کنندگان می پردازد. همچنین پروتکل ثبت امواج مغزی نیز بصورت گام به گام تشریح می نماید. با عنایت به گسترش مطالعات بین رشته ای، کسب مهارت ثبت امواج مغزی برای محققین حوزه ارگونومی و بهداشت حرفه ای ضرورت می یابد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1396/6/1 | پذیرش: 1397/4/11 | انتشار: 1397/6/3