دوره 18، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 200-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.MUK.REC.1396/349

mozaffari S, abedi K A, abbasi garmaroudi A. ASSESSING THE EMERGENCY PREPAREDNESS IN EDUCATION HOSPITALS OF KURDISTAN UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES USING RESILIENCE ENGINEERING METHOD IN 2018. ioh 2021; 18 (1) : 13
مظفری سجاد، عابدی کمال الدین، عباسی گرمارودی امیر. بررسی میزان آمادگی در برابر شرایط اضطراری بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به روش مهندسی رزیلینس در سال 1397. سلامت كار ايران. 1400; 18 (1) :186-200

گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای ، smozaffari@razi.tums.ac.ir
مقدمه: شرایط اضطراری شامل حوادث و بلایای طبیعی، وقوع اپیدمی و یا هر رخداد انسانی که به‌صورت ناگهانی ممکن است ایجاد شده و منجر به وضعیتی گردد که برطرف کردن آن نیاز به اقدامات فوری و فوق­العاده می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر سنجش میزان آمادگی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از دیدگاه مهندسی رزیلینس به‌وسیله یک پرسشنامه محقق­ ساخته و اعتبار سنجی شده می­باشد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، جمع­آوری اطلاعات از طریق یک پرسش­نامه محقق ساخته­ متشکل از شش مورد از شاخص­های رزیلینسی (شامل تعهد مدیریت، فرهنگ صحیح، فرهنگ آموختن، ابهام، آمادگی و انعطاف‌پذیری)، استفاده شد. نمونه‌گیری‌های لازم برای جامعه‌ی پژوهشی موردنظر، به روش تصادفی طبقه‌ای و با در نظر داشتن معیارهای ورود به مطالعه صورت گرفت.
یافته‌ها: مقادیر نرخ روایی و شاخص روایی محتوا به ترتیب 97/0و 78/0 برآورد گردید، هم‌چنین پایایی آن از طریق محاسبه آلفا کرونباخ، 98/0 را به خود اختصاص داد. میزان رزیلینسی چهار بیمارستان موردمطالعه 60 درصد نمره کامل و یا به عبارتی با نمره 310 در محدوده متوسط رو به بالا(510-307) قرار گرفت. در این مطالعه میان سطح رزیلینسی با سن، سابقه کاری و سطح تحصیلات ارتباط قویو معنادار (001/0>P) وجود داشت. (65/0 = r :سن، 69/0 = r :سابقه­ کاری، 53/0 = r سطح تحصیلات).
نتیجه‌گیری: ارتقا وضعیت موجود مدیران باید برنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی در راستای مدیریت بحران، آموزش و مانور در زمینه‌های تریاژ، درمان، فرماندهی حادثه و آلودگی‌زدایی تدوین نموده و افزایش ظرفیت‌های بیمارستانی برای پاسخ به شرایط اضطراری و تقویت شاخص­های ساختاری و غیر ساختاری در دستور کار قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1398/3/1 | پذیرش: 1399/3/19 | انتشار: 1399/10/13