دوره 7، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 14-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmohammadi S, Mehrparvar A, Soleimani H, Lotfi M, Akbari H, Heidari N. Musculoskeletal disorders among video display terminal (VDT) workers comparing with other office workers. ioh 2010; 7 (2) :11-14
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-285-fa.html
میرمحمدی سیدجلیل، مهرپرور امیرهوشنگ، سلیمانی حسین، لطفی محمدحسن، اکبری حامد، حیدری نصیبه. بررسی اختلالات اسکلتی – عضلانی در کاربران رایانه در مقایسه با سایر کارکنان اداری. سلامت كار ايران. 1389; 7 (2) :11-14

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-285-fa.html


، ah.mehrparvar@gmail.com
چکیده:   (15245 مشاهده)

  زمینه و هدف: توسعه علمی و صنعتی منجر به افزایش تولید شده است که با عوارض جانبی مختلفی همراه بوده است، از جمله استرس شغلی، و افزایش بروز بیماریهای اسکلتی ـ عضلانی شغلی. در کشورهای توسعه‌یافته اختلالات اسکلتی ـ عضلانی یکی از علل شایع غیبت از کار محسوب می‌شوند. این مطالعه به منظور بررسی اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی در کاربران رایانه در مقایسه با سایر کارمندان اداری انجام شد.

  روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 72 نفر از کاربران رایانه (گروه مورد) و 145 کارمند اداری (گروه شاهد) انجام شده است. در این مطالعه برای بررسی اختلالات اسکلتی ـ عضلانی، و استرس شغلی به ترتیب از پرسشنامه‌های نوردیک و Osipow استفاده شده است. پرسشنامه‌ها به صورت مصاحبه مستقیم پر شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمونهای تی، مجذور کای، فیشر و رگرسیون لجستیک انجام شد.

  یافته‌ها: فراوانی اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در گروه مورد در 12 ماه گذشته در نواحی گردن، شانه، آرنج، مچ و کمر به ترتیب 5/46 ٪ ، 3/20 ٪ ، 1/5 ٪ ، 4/12 ٪ و 6/57 ٪ بود. فراوانی شکایات اسکلتی ـ عضلانی در نواحی گردن، شانه، و مچ دست و میانگین نمره استرس شغلی در گروه مورد از گروه شاهد بالاتر و تفاوت موجود از نظر آماری معنادار بود.

  نتیجه‌گیری: کار با رایانه به عوان یکی از مشاغل پرخطر برای ایجاد اختلالات اسکلتی ـ عضلانی مطرح است. در این مطالعه نیز فراوانی اختلالات اسکلتی‌ـ عضلانی بویژه در نواحی پرخطر برای این شغل، در این افراد از سایر کارمندان اداری بالاتر بوده است. بررسی بیشتر به منظور تعیین وضعیتها و نقاط غیرارگونومیک کاری در این افراد توصیه می‌شود.

متن کامل [PDF 274 kb]   (7463 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1389/5/17 | انتشار: 1389/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb