زمینه وهدف: هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثرات احتمالی حاد و مزمن مواجهه شغلی با غلظت پایین بخارات فرمالدئید بر سلامت تنفسی بود.
روش بررسی: این مطالعه کوهورت تاریخی در یکی از صنایع شیمیایی استان فارس انجام گردید. جمعیت مورد مطالعه متشکل از70 کارگر مواجهه یافته و 24 کارگر فاقد مواجهه بود. در این مطالعه از پرسشنامه بررسی علائم تنفسی برای ارزیابی و تعیین میزان شیوع علائم بیماریهای تنفسی استفاده گردید. تعیین میزان مواجهه کارگران با بخارات فرمالدئید با اندازه گیری غلظت این ماده در نواحی مختلف کارخانه صورت گرفت. همچنین پارامترهای عملکرد ریه با استفاده از اسپیرومتر در حین کار و چند روز پس از استراحت اندازه گیری شد.
یافته ها: غلظت بخارات فرمالدئید به طور نسبی بیش از حد مجاز مواجهه شغلی برآورد گردید. برخی از پارامترهای عملکرد ریه در افراد مواجهه یافته هم در حین کار و هم پس از چند روز استراحت به طور معنی داری (05/0> p ) کمتر از گروه مرجع بود. هر چند که یک بهبودی نسبی در عملکرد ریه پس از استراحت مشهود بود. بعلاوه، شیوع ابتلا به علائمی نظیر سرفه، خس خس سینه، خلط، تنگی نفس، فشردگی قفسه سینه و سرایت سرما خوردگی به سینه در افراد مواجهه یافته به طور معنی داری بیشتر از گروه مرجع بود (05/0> P ) .
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که مواجهه با بخارات فرمالدئید می تواند باعث بروز علائم بیماری های تنفسی و کاهش حاد نیمه برگشت پذیر و مزمن غیرقابل برگشت فونکسیونل ریه گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |