damari B, sadeghifar E, farshad A, mohamadsadeghian H, almadani H, vosoogh moghadam A et al . Health status of Iranian workers and proposed interventions. ioh 2020; 17 (1) :475-488
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3086-fa.html
دماری بهزاد، صادقی فر ابراهیم، فرشاد علی اصغر، محمدصادقیان حسن، المدنی حسین، وثوق مقدم عباس و همکاران.. وضعیت سلامت کارگران ایران و پیشنهاد مداخلات. سلامت كار ايران. 1399; 17 (1) :475-488
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3086-fa.html
دپارتمان حکمرانی و سلامت،پژوهشکده علوم اعصاب،دانشگاه علوم پزشکی تهران،ایران ، bdamari@gmail.com
چکیده: (2217 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: کارگران نیروی مولد جامعه بوده و تامین سلامت آنها ضروری است. هدف این مطالعه بررسی وضعیت سلامت نیروی کار در جامعه کار و تولید ایران و ارائه مدلی برای بهبود آن است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی و از نوع سیاست پژوهی است. گردآوری دادهها از طریق مرور اسناد و منابع و بحث گروهی متمرکز انجام شده است. پس از تحلیل مستندات و ترکیب یافته ها توسط تیم پژوهش، نتایج در دو بخش اصلی شناخت وضعیت موجود و جهتگیریهای آینده جمعبندی شده است.
یافته ها: به دلیل عدم وجود داده های نقطه ای در سال های گذشته نمی توان روند صعودی یا نزولی شاخص های سلامت کارگران را قضاوت کرد اما در کل جامعه وضعیت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی روند افزایشی داشته است که این موضوع احتمالا در مورد جمعیت کارگری نیز صادق است. مداخلات قبلی در حوزه سلامت کارگران متعدد بوده ولی در قالب برنامه ملی نظام مند نیست. گزارش پایش دوره ای برنامه ها و ارزشیابی از مداخلات موجود به طور رسمی در دسترس نیست. اسناد بالادستی ارتقای سلامت کارگران را حمایت می کند. نیاز به ارتقاء و تمرکز در هر چهار حوزه تدوین، پایش و ارزشیابی برنامه ملی سلامت کارگران، ساختار و استانداردهای تدارک خدمات سلامت، بهبود رفتاری کارگران و کارفرمایان و تامین پایدار منابع (مالی، اطلاعات و نیروی انسانی ) وجود دارد.
نتیجه گیری: برنامه تدوین شده با نظرخواهی نهایی از کانون عالی کارفرمایان، کانون عالی کارگران و واحدهای تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت صنعت معدن تجارت در شورای هماهنگی خدمات بهداشتی بیمهشدگان تصویب شده و برای پایداری بیشتر برنامه به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برسد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
مطالعات کمی و کیفی دریافت: 1399/1/27 | پذیرش: 1399/5/4 | انتشار: 1399/7/2