جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19                   جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19 صفحات 31-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golbabaei F, Rezaei-Hachesu V, Kazemi M, Hokmabadi R. Is the use of a mask useful in the prevention of covid-19 disease? An Evidence review study. ioh 2020; 17 (S1) :18-31
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3097-fa.html
گلبابایی فریده، رضایی هاچه سو ویدا، کاظمی مقداد، حکم آبادی رجبعلی. بررسی استفاده از ماسک در پیشگیری از بیماری کووید 19 یک مطالعه مروری توصیفی. سلامت كار ايران. 1399; 17 (S1) :18-31

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3097-fa.html


دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت حرفه ای، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، abi.hse2006@gmail.com
چکیده:   (5205 مشاهده)
زمینه و هدف: دانش افراد جامعه در خصوص کاربرد ماسک در پیشگیری از انتقال بیماری کووید 19 به سرعت در حال افزایش است. سیاستگزاران جهت مبارزه با بیماری همه گیر بیماری کووید 19 نیازمند ارائه راهنمایی های لازم در خصوص ماسک ها و نحوه استفاده از آن ها برای افراد جامعه هستند. در این مقاله، ویژگی های انتقال بیماری کووید 19، ویژگی های فیلتراسیون و اثربخشی ماسک ها و برآورد پیامد کاربرد گسترده ماسک در جامعه بحث شده است.
روش بررسی: این مطالعه مروری توصیفی، کلیه مقالاتی که در خصوص پوشیدن ماسک و تاثیر آن در پیشگیری از انتقال بیماری های          همه گیری از جمله بیماری کووید 19و آنفولانزا که به زبان انگلیسی چاپ شده بودند مورد بررسی قرار داده است. برای جستجوی مقالات، با تمرکز بر روی کاربرد ماسک و پیشگیری از بیماری کووید 19 و از ترکیب کلیدواژه­های مناسب(ماسک ها، کووید 19، آنفولانزا، اپیدمی، پیشگیری، انتقال)، ، بدون اعمال محدودیت در نوع مطالعه، در پایگاه داده­های Pubmed، Web of science، Google Scholar، Scopus و Embase استفاده شد.
یافته ها: اندازه ویروس کرونا بین 80 تا 160 نانومتر می باشد که این موضوع می تواند در انتخاب ماسک و وسایل حفاظت تنفسی مناسب کمک کننده باشد. احتمالا مسیر اصلی انتقال بیماری کووید 19 از طریق قطرات کوچک تنفسی انجام می شود که توسط افراد علامت دار و بدون علامت قابل انتقال است که هنگام صحبت کردن، سرفه یا عطسه خارج می شود. شایع ترین اندازه قطرات دارای حداقل 5 تا 10 میکرومتر است. کرونا ویروس سندرم تنفسی حاد 2 دارای قابلیت انتقال بالایی دارد و میزان انتقال آن به افراد در حدود 4/2 است. کاهش شیوع این بیماری با محدود کردن تماس افراد آلوده از طریق ایجاد فاصله فیزیکی، قرنطینه مناسب و استفاده از اقداماتی از جمله کاهش احتمال انتقال با پوشیدن ماسک در سطح جامعه امکان پذیر است. شواهد بسیاری نشان می دهد که پوشیدن ماسک با کاهش انتقال قطرات آلوده باعث کاهش انتقال این بیماری در هر تماس می شود.  استفاده از ماسک در سطح جامعه در زمانی که میزان شیوع ویروس بالاست در متوقف کردن شیوع ویروس بسیار مؤثر است. بنابراین یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری توصیه‌شده در برابر ویروس کرونا، استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله ماسک است. ماسک‌های استاندارد توصیه‌شده توسط سازمان‌های معتبر، ماسک‌های جراحی و ماسک‌های N95است. استفاده از ماسک‌های پارچه ای به عنوان آخرین راه‌حل پیشنهاد می‌ شود و بیان شده که این نوع ماسک‌ها جزء تجهیزات حفاظت فردی به حساب نمی‌آیند. به‌ویژه در افرادی که جزء کادر درمانی بوده و کار مراقبت از بیماران را انجام می‌دهند، زیرا توانایی این ماسک‌ها در محافظت فرد ناشناخته است و هنگام استفاده از این ماسک‌ها باید احتیاط کرد. ماسک  N95 (استاندارد آمریکایی؛ معادل آن در اروپا FFP2 است) برای کارکنان بهداشتی که مراقبت های بالینی بیماران مبتلا به بیماری کووید 19 را انجام می دهند، به عنوان ماسک توصیه می شود.
نتیجه گیری: بررسی مروری در خصوص استفاده از ماسک در این مقاله نشان داد که استفاده مناسب از ماسک در سطح جامعه تاثیر بسزایی در میزان کاهش انتقال بیماری در بین افراد جامعه دارد.  پیشنهاد می شود که استفاده عمومی از ماسک های پارچه ای روش موثرتری نسبت به سایر راهبردهای بهداشتی، فاصله گذاری و استراتژی های تشخیص بیماران در کاهش میزان انتقال بیماری دارد. پیشنهاد می شود مسئولین دولتی و سازمان های ذیربط،  استفاده از ماسک توسط مردم را در سطح جامعه و محیط های شلوغ به عنوان یک الزام برای کاهش میزان انتقال بیماری به شدت ترغیب کنند. 
متن کامل [PDF 693 kb]   (2032 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پالایش هوا
دریافت: 1399/2/16 | پذیرش: 1399/3/11 | انتشار: 1399/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb