جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19                   جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19 صفحات 114-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jamalinik M, haddadi M, abedi A, tajabadi A, ganjloo J, hasheminik M. COVID-19 Pandemic Symptoms, Transmission Methods, Care and Treatment Techniques Based on the Latest Evidence Available - A Narrative Review Study. ioh 2020; 17 (S1) :101-114
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3106-fa.html
جمالی نیک مهدی، حدادی محمد، عابدی علی، تاج آبادی علی، گنجلو جواد، هاشمی نیک مرتضی. پاندمی کووید-19 علائم، روش های انتقال، تکنیک های مراقبتی و درمانی بر اساس جدیدترین شواهد موجود - یک مطالعه مروری روایتی. سلامت كار ايران. 1399; 17 (S1) :101-114

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3106-fa.html


هیات علمی گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران ، mortezahasheminik19@gmail.com
چکیده:   (3313 مشاهده)
زمینه و هدف: پس از پاندمی کووید-19 و تهدیدات بزرگی که برای سلامت جهانیان ایجاد کرد، محققان زیادی به مطالعه در این زمینه روی آوردند و یافته­ های زیادی نیز کشف شده است. تحقیقات گسترده و کسب اطلاعات دقیق اهمیت بسزایی دارد. در این مطالعه تیم تحقیق با مرور مطالعات و شواهد منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی، جدیدترین یافته ­ها را ارائه داده اند.
روش بررسی: در این مطالعه مروری روایتی، مقالات چاپ شده تا دسامبر 2020 در پایگاه های اطلاعاتی ,SID, PubMed, Scopus
 Web of science, Google scholar ,Science direct, Up To Dateو نیز سایت­هایWHO و CDC مورد بررسی قرار گرفتند. 653 مقاله یافت شد که با حذف موارد تکراری و غیرمرتبط و ارزیابی اولیه مقالات، 63 مقاله انتخاب شدند. پس از بررسی متن کامل مقالات، درنهایت تعداد 35 مقاله مرور گردید.
یافته­ ها: بیماری همه گیر کووید-19 بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران را مبتلا و درگیر کرده است. طبق آمار جهانی، نرخ مرگ و میر 3/4 % برای این بیماری ثبت شده است. علائم اولیه کووید-19 شامل پنومونی، تب، دردهای عضلانی و خستگی می باشد. تا به امروز هیچ واکسن یا داروی ضد ویروسی موفقیت آمیزی برای این بیماری از نظر بالینی تأیید نشده و در دسترس نیست. بنابراین پیشگیری و کنترل عفونت و رعایت اصول بهداشتی توسط عموم مردم در اولویت می باشد.
نتیجه­ گیری: اپیدمی و مهار­­ ویروس جدید خانواده کرونا ویروس به یک بحران سلامت در دنیا تبدیل شده است اما با توجه به روش های پیشگیری و مدیریت عوامل موثر در انتقال آن، می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد. با توجه به منشا پدید آمدن بیماری کووید-19، به نظر می رسد توصیه های تغذیه ای و بهداشتی دین مبین اسلام بویژه غذای حلال و رعایت بهداشت را بیش از پیش بایستی مورد توجه قرار داد. عدم ایجاد استرس و اضطراب در میان مردم، توصیه و آموزش مردم به رعایت اصول بهداشتی و سلامت و حفظ آرامش مردم برای مقابله با این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است. امید است که پیشگیری، کنترل و درمان بیماری کووید-19 از طریق تولید واکسن و دارو و همچنین اقدامات بهداشتی درمانی در آینده نزدیک محقق شود.
واژه‌های کلیدی: کووید 19، کروناویروس، بهداشت دست، سارس، مرس
متن کامل [PDF 717 kb]   (2423 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیماریهای تنفسی
دریافت: 1399/2/31 | پذیرش: 1399/9/21 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb