جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19                   جلد 17 - ویژه نامه: کوید 19 صفحات 46-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Cheraghi T, medghalchi A, Morad khani E, Taheri F. Guide to Safe Medical Practice in Outpatient Settings During COVID-19 Pandemic. ioh 2020; 17 (S1) :32-46
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3153-fa.html
چراغی طاهر، مدقالچی عبدالرضا، مرادخانی الهه، طاهری فرشته. راهنمای سلامت کار در کلینیک ها و مطب ها در دوران پاندمی کرونا. سلامت كار ايران. 1399; 17 (S1) :32-46

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3153-fa.html


بیمارستان امیرالمومنین، مرکز تحقیقات چشم، گروه چشم پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ، Rezamed 1340@yahoo.com
چکیده:   (2165 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری نوپدید و فوق العاده مسری کووید- 19 سلامت جامعه بشری را با چالش بزرگی روبرو کرده است. پزشکان و پرسنل پزشکی در خط مقدم مبارزه با ویروس و آلوده شدن به ویروس هستند. تلاش های زیادی که در چند ماه گذشته صورت گرفته عمدتا در جهت شناسایی ویروس و آزمایش داروهای مختلف در محیط های بیمارستانی بوده و کمتر به مراکز پزشکی سرپایی مثل مطب ها و کلینیک ها پرداخته شده است.  هدف از این مطالعه جستجو،  جمع آوری، و سازماندهی مطالب مرتبط با چگونگی طبابت سالم در مطب ها و کلینیک ها در دوران پاندمی کرونا برای پرسنل پزشکی می باشد. 
روش بررسی: در این مطالعه، با استفاده کلمات کلیدی مطالب مربوطه  در سایتهای مختلف گردآوری و سازمان داده شده، تا در مراحل مختلف تماس بیمار با کلینیک به صورت قدم به قدم راهنمای عمل پرسنل پزشکی قرارگیرد.
یافته ها:
   یافته های این مطالعه شامل: روش شناسایی بیماران پرخطر از کم خطر، دانش لازم برای طبقه بندی بیماران، راهکارهای طبابت سالم در مراحل مختلف مراجعه بیماران به مطب ها و کلینیک ها از مرحله  قبل از مراجعه حضوری بیمار تا آداب سوار شدن به آسانسور، غربالگری در محل ورود، بایدها و نبایدهای حضور در اتاق انتظار، آداب سرفه کردن و عطسه  کردن، چگونگی معاینه کردن بیماران، پایش بیماران بعد از ترک کلینیک ، عدم استفاده از دستگاههای نبولایزر در کلینیک ها و مطب ها، ترتیب پوشیدن و درآوردن وسایل حفاظت شخصی،  پایش سلامت پرسنل پزشکی از نظر بیماری کووید-19 ، زمان دور ماندن از محیط کار، و معیارهای بازگشت به کارمی باشد .
نتیجه‌گیری: اطلاعات به‌دست‌آمده حاکی از این است که با دانش تقسیم بندی بیماران بر اساس بیماران پر خطر و کم خطر می توان اکثریت مبتلایان به این ویروس که نوع خفیف بیماری را دارند با استفاده از تله‌مدیسن در قرنطینه خانگی اداره کرد. این اکثریت نباید در دوران بیماری در سطح جامعه پخش شوند یا به تمام مطب‌ها، کلینیک‌ها و بیمارستان‌های سطح شهر مراجعه نمایند؛ زیرا پرسنل پزشکی و سایر بیماران را مبتلا می‌کنند. این بیماران بهتر است به مراکز خاص این بیماری که آمادگی برخورد با این بیماری را دارند مراجعه نمایند.
متن کامل [PDF 717 kb]   (1099 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1399/6/14 | پذیرش: 1399/7/27 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb