دوره 19، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 319-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: .
Ethics code: .

DARUDI R, Faghihnia Torshizi Y, JAVAN NOGHABI J, RAADABADI M, ezzati F E, KARIMI F. The Calculating Methods of Economic Burden of Covid -19 Disease: A Systematic Review. ioh 2022; 19 (1) : 20
درودی رجبعلی، فقیه نیا ترشیزی یوسف، جوان نوقابی جواد، رعدآبادی مهدی، عزتی فرحناز، کریمی فرشته. روش های محاسبه بار بیماری کووید- 19: یک مرور نظام مند. سلامت كار ايران. 1401; 19 (1) :305-319

دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fereshtek69@gmail.com
زمینه و هدف: همه­گیری کووید 19 در سال 2020، به یکی از مهم­ترین چالش­های نظام سلامت در جهان تبدیل شده است. این همه­گیری، علاوه بر مرگ و میر و ایجاد ناتوانی، هزینه­های زیادی را به همراه داشته است. مطالعه حاضر، با هدف شناسایی روش­های محاسبه بار اقتصادی همه­گیری کووید-19 انجام شده است.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر با روش مرور نظام­­مند انجام شد. تمامی مقالات مرتبط با بار بیماری کووید 19 تا ماه می سال 2021 در پایگاه­های اطلاعاتیPubMed ، Science Direct، ProQuest، Cochran library و موتورهای جستجویGoogle  و Google Scholar جستجو شدند. درنهایت تعداد 9 مقاله در مرحله نهایی تحلیل شدند.
یافته ­ها:  تعداد 9 مطالعه از دسامبر 2019 تا آپریل 2021 به بررسی و محاسبه بار بیماری کووید-19 پرداخته بودند. تعداد 5 مطالعه در سال 2020 و 4 مطالعه در سال 2021 منتشر شده بود. این مطالعات در چین، ایالات متحده، عربستان صعودی، ایتالیا، برزیل و ایران انجام شدند. هزینه­های این بیماری به هزینه­های پزشکی و غیرپزشکی طبقه­بندی شده بودند. به علت نوظهور بودن این بیماری و عدم وجود دانش کافی درباره این بیماری، محدودیت­های اساسی در  انجام مطالعات بار اقتصادی این همه­گیری وجود دارد.
نتیجه­ گیری: دسترسی به اطلاعات مهمترین پیشنیاز انجام این مطالعات است. بنابراین شیوه مدیریت بیماری، اطلاعات و موارد تشخیصی در سطح ملی روی محاسبه بار اقتصادی این بیماری بسیار موثر است. الزامات، محدودیت­ها و چهارچوب اساسی محاسبات، در برآورد بار اقتصادی این بیماری، باید مورد توجه محققان و سیاست­گذاران نظام سلامت قرار گیرند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اقتصاد سلامت
دریافت: 1400/9/8 | پذیرش: 1401/6/8 | انتشار: 1401/8/21