دوره 19، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 537-534 | برگشت به فهرست نسخه ها

zareipour M, Jadgal M S. self-care management in municipal sweepers to prevent common diseases. ioh 2023; 19 (1) : 35
زارعی پور مرادعلی، جدگال محمد سعید. مدیریت مراقبت از خود در پاکبانان شهرداری برای پیشگیری از بیماری های شایع. سلامت كار ايران. 1401; 19 (1) :534-537

گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی خوی ، خوی ، ایران ، z.morad@yahoo.com
حفظ سلامت پاکبانان شهرداری آن از جنبههای مختلف یعنی بهداشتفردی ، بهداشتعمومی و بهداشت محیطزیست بسیار با اهمیت است. پاکبانان از دسته گروه های شغلی که بیش از سایر کارگران در معرض انواع خطرات و آسیب های شغلی قرار دارند که بنا به ماهیت شغلی خود به صورت بالقوه و بالفعل در معرض انواع خطرات: بیماریهای واگیر/ غیر واگیر، مشکلات روانی، مشکلات تغذیه ای، مشکلات ایمنی، مشکلات اسکلتی قرار می گیرند. به نظر می رسد در چنین موقعیتی، مدیریت خودمراقبتی، بهترین پاسخ رفتاری برای پیشگیری از بیماریهای شایع در این گروه خواهد بود. مدیریت مراقبت از خود به وضوح موجب افزایش کارآیی و مهـارت هـای فـردی در مقابل مشکلات سلامتی پاکبانان می شود. از طرفی، مدیریت فعالیت های خودمراقبتی می تواند پاکبانان را به سمت حفظ سلامتی و خوب بودن سوق دهد و توان مراقبت از خود را در پاکبانان بیشتر کند و میزان ابتلا و از کارافتادگی و هزینه های درمانی را کاهش دهد. بنابراین پاکبانان  باید در مقابل سلامتی خود و سلامتی جامعه احساس مسئولیت کنند و این احساس مسئولیت با خود مراقبتی محقق خواهدشد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1401/4/15 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1402/1/19