دوره 20، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 45-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.KMU.REC.1400/416

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hojati F, salajegheh M, Nuhi E. Investigating the Public Health Status and Educational Needs of Bakers in Preventing COVID-19 Infection in Baft in 2021. ioh 2024; 20 (2) :30-45
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html
حجتی فاطمه، سلاجقه مهلا، نوحی عصمت. بررسی وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌ها در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در شهر بافت سال 1400. سلامت كار ايران. 1402; 20 (2) :30-45

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، e_nuhi@kmu.ac.ir
چکیده:   (684 مشاهده)
مقدمه و اهداف: یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هنگام تهیه، پخت و خرید نان در نانوایی‌ها است. لذا توجه به‌سلامت عمومی نانوایان و ارائه آموزش‌های لازم در این خصوص به ایشان ضروری است. پژوهش حاضر باهدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در سال 1400 انجام‌شده است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که بر روی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت به‌صورت نمونه در دسترس به تعداد 135 نفر انجام شد. اﻃﻼﻋﺎت با استفاده از سه پرسشنامه شامل پرسشنامه استاندارد ﺳﻨﺠﺶ سلامت عمومی، پرسشنامه استاندارد سنجش سطح آگاهی و چک‌لیست عملکرد بهداشتی و پرسشنامه محقق ساخته سنجش نگرش به‌صورت حضوری در مدت چهار ماه جمع‌آوری شد و از آزمون‌های آماری میانگین، انحراف معیار، نمره Z، کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. میزان پاسخ‌دهی به پرسشنامه‌ها (100%) بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که وضعیت سلامت عمومی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت با میانگین و انحراف معیار (25/7 ± 25/71) مناسب نیست، همچنین وضعیت ابعاد سلامت عمومی ایشان شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بی‌خوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی نامناسب بود. بررسی وضعیت نیازهای آموزشی مشارکت‌کنندگان درزمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا با میانگین و انحراف معیار
 (96/42 ± 49/4) نشان‌دهنده وضعیت مطلوب درزمینه آگاهی، عملکرد و نگرش بود. بین نمره سلامت عمومی و نیازهای آموزشی همبستگی ضعیف گزارش شد که ازنظر آماری معنی‌دار نبود (312/0P =). نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت بر اساس عوامل سن، سابقه فعالیت، میزان درآمد و نوع پخت  اختلاف معنی‌دار (05/0p ) داشت ولی بر اساس عوامل جنسیت (970/0)،‌ تأهل (317/0)، ‌تحصیلات (798/0) و نوع فعالیت (648/0) ازنظر آماری معنی‌دار نبود (05/0 p ).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده وضعیت سلامت عمومی و ابعاد سلامت عمومی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بی‌خوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی مناسب نبود؛ اما وضعیت‌آگاهی، عملکرد و نگرش آنان در خصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در وضعیت مطلوب قرار داشت.
 
متن کامل [PDF 576 kb]   (201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1401/5/2 | پذیرش: 1402/5/26 | انتشار: 1402/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb