Ethics code: IR.KMU.REC.1400/416
hojati F, salajegheh M, Nuhi E. Investigating the Public Health Status and Educational Needs of Bakers in Preventing COVID-19 Infection in Baft in 2021. ioh 2024; 20 (2) :30-45
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html
حجتی فاطمه، سلاجقه مهلا، نوحی عصمت. بررسی وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانواییها در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در شهر بافت سال 1400. سلامت كار ايران. 1402; 20 (2) :30-45
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، e_nuhi@kmu.ac.ir
چکیده: (684 مشاهده)
مقدمه و اهداف: یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی در هنگام تهیه، پخت و خرید نان در نانواییها است. لذا توجه بهسلامت عمومی نانوایان و ارائه آموزشهای لازم در این خصوص به ایشان ضروری است. پژوهش حاضر باهدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانواییهای شهر بافت در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در سال 1400 انجامشده است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که بر روی شاغلین نانواییهای شهر بافت بهصورت نمونه در دسترس به تعداد 135 نفر انجام شد. اﻃﻼﻋﺎت با استفاده از سه پرسشنامه شامل پرسشنامه استاندارد ﺳﻨﺠﺶ سلامت عمومی، پرسشنامه استاندارد سنجش سطح آگاهی و چکلیست عملکرد بهداشتی و پرسشنامه محقق ساخته سنجش نگرش بهصورت حضوری در مدت چهار ماه جمعآوری شد و از آزمونهای آماری میانگین، انحراف معیار، نمره Z، کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن برای تحلیل دادهها استفاده شد. میزان پاسخدهی به پرسشنامهها (100%) بود.
یافتهها: نتایج نشان داد که وضعیت سلامت عمومی شاغلین نانواییهای شهر بافت با میانگین و انحراف معیار (25/7 ± 25/71) مناسب نیست، همچنین وضعیت ابعاد سلامت عمومی ایشان شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بیخوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی نامناسب بود. بررسی وضعیت نیازهای آموزشی مشارکتکنندگان درزمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا با میانگین و انحراف معیار
(96/42 ± 49/4) نشاندهنده وضعیت مطلوب درزمینه آگاهی، عملکرد و نگرش بود. بین نمره سلامت عمومی و نیازهای آموزشی همبستگی ضعیف گزارش شد که ازنظر آماری معنیدار نبود (312/0P =). نیازهای آموزشی شاغلین نانواییهای شهر بافت بر اساس عوامل سن، سابقه فعالیت، میزان درآمد و نوع پخت اختلاف معنیدار (05/0p ≤
) داشت ولی بر اساس عوامل جنسیت (970/0)، تأهل (317/0)، تحصیلات (798/0) و نوع فعالیت (648/0) ازنظر آماری معنیدار نبود (05/0 p ≥
).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدستآمده وضعیت سلامت عمومی و ابعاد سلامت عمومی شاغلین نانواییهای شهر بافت شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بیخوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی مناسب نبود؛ اما وضعیتآگاهی، عملکرد و نگرش آنان در خصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در وضعیت مطلوب قرار داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت(در محیط کار) دریافت: 1401/5/2 | پذیرش: 1402/5/26 | انتشار: 1402/10/10