دوره 20، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 45-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.KMU.REC.1400/416


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hojati F, salajegheh M, Nuhi E. Investigating the Public Health Status and Educational Needs of Bakers in Preventing COVID-19 Infection in Baft in 2021. ioh 2024; 20 (2) :30-45
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html
حجتی فاطمه، سلاجقه مهلا، نوحی عصمت. بررسی وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌ها در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در شهر بافت سال 1400. سلامت كار ايران. 1402; 20 (2) :30-45

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3430-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، e_nuhi@kmu.ac.ir
چکیده:   (884 مشاهده)
مقدمه و اهداف: یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هنگام تهیه، پخت و خرید نان در نانوایی‌ها است. لذا توجه به‌سلامت عمومی نانوایان و ارائه آموزش‌های لازم در این خصوص به ایشان ضروری است. پژوهش حاضر باهدف تعیین وضعیت سلامت عمومی و نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در سال 1400 انجام‌شده است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که بر روی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت به‌صورت نمونه در دسترس به تعداد 135 نفر انجام شد. اﻃﻼﻋﺎت با استفاده از سه پرسشنامه شامل پرسشنامه استاندارد ﺳﻨﺠﺶ سلامت عمومی، پرسشنامه استاندارد سنجش سطح آگاهی و چک‌لیست عملکرد بهداشتی و پرسشنامه محقق ساخته سنجش نگرش به‌صورت حضوری در مدت چهار ماه جمع‌آوری شد و از آزمون‌های آماری میانگین، انحراف معیار، نمره Z، کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. میزان پاسخ‌دهی به پرسشنامه‌ها (100%) بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که وضعیت سلامت عمومی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت با میانگین و انحراف معیار (25/7 ± 25/71) مناسب نیست، همچنین وضعیت ابعاد سلامت عمومی ایشان شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بی‌خوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی نامناسب بود. بررسی وضعیت نیازهای آموزشی مشارکت‌کنندگان درزمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا با میانگین و انحراف معیار
 (96/42 ± 49/4) نشان‌دهنده وضعیت مطلوب درزمینه آگاهی، عملکرد و نگرش بود. بین نمره سلامت عمومی و نیازهای آموزشی همبستگی ضعیف گزارش شد که ازنظر آماری معنی‌دار نبود (312/0P =). نیازهای آموزشی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت بر اساس عوامل سن، سابقه فعالیت، میزان درآمد و نوع پخت  اختلاف معنی‌دار (05/0p ) داشت ولی بر اساس عوامل جنسیت (970/0)،‌ تأهل (317/0)، ‌تحصیلات (798/0) و نوع فعالیت (648/0) ازنظر آماری معنی‌دار نبود (05/0 p ).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده وضعیت سلامت عمومی و ابعاد سلامت عمومی شاغلین نانوایی‌های شهر بافت شامل بعد جسمانی، بعد اضطراب و بی‌خوابی، بعد سلامت اجتماعی و بعد افسردگی مناسب نبود؛ اما وضعیت‌آگاهی، عملکرد و نگرش آنان در خصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در وضعیت مطلوب قرار داشت.
 
متن کامل [PDF 576 kb]   (282 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1401/5/2 | پذیرش: 1402/5/26 | انتشار: 1402/10/10

فهرست منابع
1. Gharibi V, Malakouti J, Ebrahimi MH, Arsang Jang S, Khodadadi M, Vahedi A, et al. Evaluation of general health and job stress survey in civil project employees, 2015. Pajoohandeh Journal. 2016;21(5):272-81.
2. Salvarzi E, Asadi N. Assessing the General Health Level of Accountant Staff of Shiraz University of Medical Sciences and its Related factors. Occupational Hygiene and Health Promotion. 2020. [DOI:10.18502/ohhp.v4i3.4662]
3. Rashidi MA, Pournajaf A, Kazemy M, Kaikhavani S. Evaluating general health status using Goldberg's general health questionnaire among the staff of Ilam university of medical sciences in 2015. Journal of Ilam University of Medical Sciences. 2018;26(3):16-26. [DOI:10.29252/sjimu.26.3.16]
4. Roberts I, Mohan D, Abbasi K. War on the roads: The public health community must intervene. British Medical Journal Publishing Group; 2002. p. 1107-8. [DOI:10.1136/bmj.324.7346.1107]
5. Koohpaie AR, Khandan M. Assessment of mental health level among workers of industries in Qom province, 2014-2015, Iran. Qom University of Medical Sciences Journal. 2015;9(8):66-74.
6. Momenabadi V, Mohseni M, Khanjani N, Alizadeh S. The Relation between Social Security and General Health among Students of Kerman Medical University, Health School. Health and Development Journal. 2014;3(3):245-55.
7. Khamirchi R, Rakhshani M, Malihi A, Mehri H, Ahmadi Asour A. Assessment of Musculoskeletal Disorders Risk in Traditional Bakers of Sabzevar, Iran (2012). Journal of Sabzevar University of Medical Sciences. 2015;21(5):942-50.
8. Tavakoli A, Vahdat K, Keshavarz M. Novel coronavirus disease 2019 (COVID-19): an emerging infectious disease in the 21st century. ISMJ. 2020;22(6):432-50. [DOI:10.29252/ismj.22.6.432]
9. Ebrahimi H, Yarahmadi R, Kharghani Moghadam SM, Malekpour F, Nasezadeh Z, Taheri E, et al. Investigating the status of prevention of coronavirus in industries. Iran Occupational Health. 2020;17(1):47-54.
10. Ashrafi-Rizi H, Kazempour Z. Information diet in Covid-19 Crisis; A commentary. Archives of Academic Emergency Medicine. 2020;8(1).
11. Ghamari F, Mohammad BA, Tajik R. Ergonomic assessment of working postures in Arak bakery workers by the OWAS method. Journal of School of Public Health & Institute of Public Health Research. 2009;7(1).
12. Chahraghran F, Tabatabaei S. Study of the relationship between ergonomic risk level and job stress in the employees of a food production plant. Iranian Journal of Ergonomics. 2019;7(1):28-36. [DOI:10.30699/jergon.7.1.28]
13. Fazi HM, Mohamed NMZN, Ab Rashid MFF, Rose ANM, editors. Ergonomics study for workers at food production industry. MATEC Web of Conferences; 2017: EDP Sciences.
14. Taheri F. Health status of Iranian workers and proposed interventions. Iran Occupational Health. 2020;17(1):475-88.
15. Noar SM, Zimmerman RS. Health Behavior Theory and cumulative knowledge regarding health behaviors: are we moving in the right direction? Health education research. 2005;20(3):275-90. [DOI:10.1093/her/cyg113]
16. Mirkazehi Rigi Z, Sheikhi F, Dadpisheh S, Balouch V, Kalkali S. Awareness and performance of the bakers regarding the prevention of covid-19 in Iranshahr city, 2020. Hayat. 2020;26(4):440-54.
17. Nasirzadeh M, Aligol M. Assessmentof knowledge, attitude, and factors associated with the preventive behaviors of COVID-19 in Qom, Iran, in 2020. Qom University of Medical Sciences Journal. 2020;14(7):50-7. [DOI:10.29252/qums.14.7.50]
18. Moradi B, Barakat S. Hygienic performance evaluation and effect of training in order to confronting with the covid-19 virus in the metal industries staff. Iran Occupational Health. 2020;17(1):66-80.
19. Ranjbarian M, Gheibi L, Hatami H, Khodakarim S. Lighting conditions and vision status in carpet weaving workshops and workers at the city of Takab in 2013. Iranian Journal of Ergonomics. 2015;2(4):11-7.
20. Motlagh ME, Rejaei L, Jonidi-Jafari A, Ardalan G, Dorouzi J, Sartipizadeh M, et al. Priorities in health education needs of youth based on needs assessment and stakeholder involvement, in areas covered by the health departments of Iran university of medical sciences. Journal of Education and Community Health. 2016;3(1):51-7. [DOI:10.21859/jech-03017]
21. Ershad Sarabi R, Ghassabichorsi M, Moslemizadeh b. Assessment of educational needs of elderly people in sirjan about healthy lifestyle, 2018-2019. Journal of Gerontology(joge). 2020;4(4):68-78.
22. Mirmohammadi T, Yazarlo A, Gorgagani Firoozjaee M, Mogharrabzadeh V. An Investigation of the Relationship between General Health and Job Satisfaction in Workers of an Industrial Slaughterhouse in Golestan Province in 2015. Journal of health research in community. 2015;1(2):29-37.
23. Werneke U, Goldberg DP, Yalcin I, Üstün B. The stability of the factor structure of the General Health Questionnaire. Psychological medicine. 2000;30(4):823-9. [DOI:10.1017/S0033291799002287]
24. GH H. Determining the general health status of workers of Kuushk mine. 2007.
25. Abdollahi M, Saremi M, Kaydani M, Saranjam B, Azimi N, Rhmati A, et al. Survey of General Health of Shift Workers of Tehran Tunnel Construction Using GHQ Questionnaire. Journal of Health. 2021;12(1):74-83. [DOI:10.52547/j.health.12.1.74]
26. Gholami M, Emkani M, Dehghan A, Daneshmandi H, Hadizadeh H. Survey of general health status and the factors affecting in it among industry staffs in Kerman. 2014.
27. Shahrokhi A. General health status of female workers in Qazvin factories. Journal of Inflammatory Diseases. 2003;7(4):32-5.
28. Maghsoudi A, Tabrizi R, Haghdoost A, Eslami Shahrebabaki M. The study of general health status and its affecting factors on students of Kerman University of Medical Sciences in 2012. Journal of Jiroft University of Medical Sciences. 2015;1(1):59-67.
29. Heidari M, Hasani P, Shirvani M. Evaluation of the general health status and its related factors in medical staffs of Borujen Valyasr Hospital. Community Health Journal. 2017;7(1):42-9.
30. Asghari M, Zakerian A, Monazam M, Abbassinia M, Mohamadiam Y, Rahmani A. The relationship between job satisfaction with general health and job burnout workers in an automotive industry. Health and Safety at Work. 2013;2(4):51-60.
31. Taboli H, Shabani N. An investigation of the relationship between individual preparedness of workers in crisis management and their overall health and sleep quality. Journal of Health System Research. 2017;12(4):472-7.
32. Mahmood B, Yeganeh H, Hojjat R, Zeynab R, Hossein D. Study Of General Health Among Tehran University Of Medical Sciences Hospital's Administrators. Payavard Salamat. 2014;8(1).
33. Bagheri H, Shahabi Z, Ebrahimi H, Alaeenejad F. The association between quality of sleep and health-related quality of life in nurses. Hayat. 2007;12(4):13-20.
34. Lavie P, Kremerman S, Wiel M. Sleep disorders and safety at work in industry workers. Accident Analysis & Prevention. 1982;14(4):311-4. [DOI:10.1016/0001-4575(82)90043-4]
35. Gharibi V, Malakouti J, Ebrahimi MH, Arsang Jang3 S, Khodadadi M, Vahedi A, et al. Evaluation of General health and job stress survey in civil project employees, 2015. Pajoohande. 2016;21(5):272-81. eng.
36. Abutoraabi SH, Amini Rarani M, Nosratabadi M, Mirlohi M. Investigating social health of bakers and the related factors in Isfahan, Iran. Iran Occupational Health. 2020;17(1):17-21. [DOI:10.1155/2021/6654573]
37. Chen Y-L, Zhong Y-T, Liou B-N, Yang C-C. Musculoskeletal disorders symptoms among Taiwanese bakery workers. International journal of environmental research and public health. 2020;17(8):2960. [DOI:10.3390/ijerph17082960]
38. Mousavi-Moghadam S, Tavan H, Sayehmiri K, Nadery S. General health status of male and female students in junior schools of Ilam City in 2012. Scientific Journal of Ilam University of Medical Sciences. 2013;22(2):57-65.
39. Ahmadi N, Taqdisi MH, Motavalian SA, Fazadkia M. Efficacy of a participatory intervention to remove the soda bread, From traditional bread processing in a city at 1387. Iran Occupational Health. 2009;6(1):37-43.
40. Modiri F, Safiri K, Mansourian F. A study on social health and its effective factors. Quarterly Journal of Social Development (Previously Human Development). 2018;12(2):7-28.
41. NeJhaddadgar N, Ziapour A, Mehedi N, Toghroli R, Yari A, Mardi A. Educational Needs Assessment Among Adults During the COVID-19 Pandemic. 2021. [DOI:10.21203/rs.3.rs-221618/v1]
42. Ma SM, Hassan S. Assess the awareness and attitude regarding prevention of Coronavirus disease 2019. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. 2020:95-8. [DOI:10.22159/ajpcr.2020.v13i7.37804]
43. Lai C-C, Shih T-P, Ko W-C, Tang H-J, Hsueh P-R. Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) and coronavirus disease-2019 (COVID-19): The epidemic and the challenges. International journal of antimicrobial agents. 2020;55(3):105924. [DOI:10.1016/j.ijantimicag.2020.105924]
44. Xiao H, Zhang Y, Kong D, Li S, Yang N. Social capital and sleep quality in individuals who self-isolated for 14 days during the coronavirus disease 2019 (COVID-19) outbreak in January 2020 in China. Medical science monitor: international medical journal of experimental and clinical research. 2020;26:e923921-1. [DOI:10.12659/MSM.923921]
45. Noorian C, Parvin N, Mehrabi T. Evaluation of the relationship between occupational stress and general health condition in nurses working in Isfahan university hospitals 2005. Community Health Journal. 2017;5(1):45-52.
46. Golmohammadi R, Alizadeh H, Motamedzade M, Soltanian A. The relationship between the prevalence of musculoskeletal pains and the lighting in carpet weaving workshops among female carpet weavers in Bijar Township. Occupational Medicine Quarterly Journal. 2017;8(4):27-36.
47. Solhi M, Kazemi SS, Haghni H. Relationship between general health and self-efficacy in women referred to health center No. 2 in Chaloos (2012). Razi Journal of Medical Sciences. 2013;20(109):72-9.
48. Pikhart H, Bobak M, Pajak A, Malyutina S, Kubinova R, Topor R, et al. Psychosocial factors at work and depression in three countries of Central and Eastern Europe. Social science & medicine. 2004;58(8):1475-82. [DOI:10.1016/S0277-9536(03)00350-2]
49. Barimani A, Alizadeh Paji V. The Relationship between Organizational Creativity and Happiness with Organizational Performance of the Road and Transportation Staff. Journal of Innovation and Creativity in Human Science. 2020;9(3):1-24.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb