دوره 20، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 152-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MODARES.REC.1401.037

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mahdavi M, mortazavi S B, khavanin A, zaroushani V, Hajizadeh R. A systematic review on active noise control technologies in the window. ioh 2024; 20 (2) :134-152
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3476-fa.html
مهدوی مریم، مرتضوی سیدباقر، خوانین علی، زراوشانی ویدا، حاجی زاده رسول. مروری نظامند بر کار بردهای فناوری کنترل فعال صدا درپنجره‌ها. سلامت كار ايران. 1402; 20 (2) :134-152

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3476-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس ، mortazav@modares.ac.ir
چکیده:   (587 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از راههای افزایش انتقال صدا به درون ساختمان‌ها درب و پنجره‌ها هستند. تلاش زیادی برای کاهش صداهای موجود در درون ساختمان شده است. این مطالعه به بررسی روش‌های کنترل فعال صدا در پنجره ها می پردازد.
روش کار: در این مطالعه مروری سیتماتیک جستجو مقالات انگلیسی بر اساس راهنمای PRISMA در فاصله زمانی ژانویه 2020 تا دسامبر 2021 و در پایگاه‌های  PubMed، Scopus  و ISI Web of Scienc  و موتور جستجو گر Google Scholar و بدون محدودیت زمانی برای انتشار مقالات انجام شد. انتخاب کلیدواژه‌ها بر اساس اصل Pico و از پایگاه Mesh   و متون آزاد انجام شد. کلیدواژه های انتخابی به صورت تک و یا در ترکیب با یکدیگر برای جستجوی مقالات استفاده شدند. مقالاتی که در عنوان یا خلاصه آن‌ها عبارت noise control به همراه هر یک از واژه های مرتبط از جمله window ، transportation ،active noise control ، active noise cancelling ، traffic noise ، low frequency control ، low frequency sounds بودند انتخاب شدند. سپس عناوین، چکیده‌ها و کلمات کلیدی این مقالات بررسی و مقالات مرتبط از غیر مرتبط جدا و مقالات تکراری نیز حذف شدند. در ادامه پس از اعمال معیارهای ورود و خروج، متن کامل مقالات ورودی جمع‌آوری شده و مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: در اولین گام جستجو، در مجموع 638 مطالعه یافت شد که درطی  سال های 2020 الی2021 در در پایگاه‌های مورد بررسی منتشر شده بودند. سپس با بررسی عناوین مقالات، تعداد 456 مقاله تکراری یا غیر مرتبط حذف شدند. با توجه به معیارهای ورود و خروج و انجام ارزیابی و غربالگریها ، تعداد 97 مقاله بازیابی شدند که از این تعداد به دلیل مورد نظر بر اساس راهنمای PRISMA، در نهایت17مقاله وارد مطالعه شدند که 16مقاله اصیل و یک مقاله مروری بود . بیشترین تعداد مقاله متعلق به پژوهشگران کشور سنگاپور و پس از آن ایالات متحده آمریکا بود که به ترتیب تعداد 8 و 5 مقاله ورودی را به خود اختصاص دادند .
یافته­ها نشان داد راه‌حل‌های اصلی جلوگیری از انتقال صدا به درون ساختمان شامل سه دسته کنترل غیرفعال و کنترل فعال  و کنترل هیبریدی صدا می‌باشند. روش‌های کنترل فعال صدا با توجه به وضعیت بسته و باز بودن پنجره در روشهای مختلف مانند کنترل حفره‌ای، تعبیه بلندگو روی صفحه قاب پنجره ، تعبیه بلندگو در دیوار ، کنترل مجرایی کوتاه انجام می‌شود.  
نتیجه‌گیری: امروزه کنترل فعال صدا به‌عنوان یک‌راه حل بالقوه برای کنترل صداهای با فرکانس‌های پایین و صدای ترافیک موردتوجه قرارگرفته است. استفاده از روش کنترل فعال صدابرای پنجره‌های شیشه‌ای باعث بهبود افت انتقال صدا بدون افزایش جرم پنجره می‌شود. با توجه به تفاوت‌های جغرافیایی و فرهنگی، اعمال سیستم کنترل فعال صدابر روی پنجره‌ها در سه دسته اصلی، پنجره‌ها کاملاً بسته، پنجره‌های کاملا باز و پنجره‌های نیمه‌باز، انجام می‌شود. پیشنهاد می‌شود محققان تمرکز بیشتری بر فناوریهای لایه‌های جاذب ، روش های محاسبات و شبیه سازی های عددی داشته باشند.


 
متن کامل [PDF 2258 kb]   (229 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: صدا
دریافت: 1401/10/11 | پذیرش: 1402/8/26 | انتشار: 1402/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb