دانشگاه حضرت معصومه (س)، قم، ایران ، m.nazaripour@hmu.ac.ir
چکیده: (134 مشاهده)
زمینه و هدف: نقش نیروی انسانی کارآمد در موفقیت و تداوم فعالیت هر سازمانی غیرقابل انکار است. حسابداران از جمله کارکنانی هستند که میتوانند در تحقق اهداف سازمانی نقش بسزائی داشته باشند. بدین معنیکه حسابداران میتوانند به سازمانها در کاهش هزینهها، کسب مزیت رقابتی و مدیریت ریسک کمک کنند. بنابراین سلامت جسمانی و روانی کارکنان بهویژه حسابداران از جمله دغدغههای جدی هر سازمانی میباشد. در همین راستا، هدف این پژوهش بررسی میزان اثرگذاری سلامت جسمی و روانی حسابداران بر موفقیت سازمانی است.
روش بررسی: طرح پژوهش همبستگی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 209 نفر حسابدار شاغل به کار در شرکتهای تولیدی استان خوزستان بود، که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامههای استاندارد بود. برای تجزیهوتحلیل دادهها از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار آموس استفاده شد.
یافتهها: براساس یافتههای حاصل از آزمون فرضیهها، سازههای سلامت جسمانی (فعالیتهای بدنی، تغذیه وشرایط محیطی) و سازههای روانی (بهزیستی هیجانی، بهزیستی روانشناختی و بهزیستی اجتماعی) بر موفقیت سازمانی اثر مثبت و معناداری دارند. از میان سازههای سلامت جسمانی، فعالیتهای بدنی و از میان سازههای سلامت روانی، سازه بهزیستی هیجانی اثرگذاری بیشتری بر موفقیت سازمانی دارند.
نتیجهگیری: بنابر یافتههای پژوهش بعدهای سلامت جسمی و روانی بر عملکرد حسابداران اثرگذار هستند. بنابراین ضرورت دارد حسابداران برنامه مدون و منظمی در راستای حفظ و بهبود سلامت جسمی و روانی خود داشته باشند. همچنین پیشنهاد میشود سیاستگذاران و مدیران سازمانها بودجه و اهتمام لازم را برای بهبود سلامت جسمی و روانی کارکنان بهویژه حسابداران اختصاص دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت(در محیط کار) دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1403/9/19 | انتشار: 1403/11/18