دوره 21، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GUMS.REC.1402.214

Alizadeh Y, behboudi H, hasani azar pour S, hazratian S, Pak Nodehi F, kianmehr S et al . Examining the point of view of doctors and pharmacists regarding the acceptance of electronic prescription services in Guilan province. ioh 2024; 21 (1) : 8
علیزاده یوسف، بهبودی حسن، حسنی آذرپور صلاح الدین، حضرتیان سنا، پاک نودهی فاطمه، کیان‌مهر شیلا و همکاران.. بررسی دیدگاه پزشکان و داروسازان از پذیرش خدمات نسخه الکترونیکی در استان گیلان. سلامت كار ايران. 1403; 21 (1)

دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، pak.fateme@gmail.com
سابقه و هدف: پذیرش فناوری، به عنوان نیروی محرکه برای اجرای موفقیت آمیز سلامت الکترونیک می‌باشد.بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر پذیرش فناوری اطلاعات، تلاش در جهت تقویت عوامل مثبت و ارائه راه حل برای هموار کردن عوامل بازدارنده سهم عمده ای در پذیرش نسخه نویسی الکترونیکی ایفا می‌کند. این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه پزشکان و داروسازان از تجویزنسخه الکترونیکی براساس نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری(UTAUT ) در استان گیلان انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه، از نظر روش تحقیق به صورت توصیفی و از طبقه همبستگی بود که بر روی پزشکان و داروسازان انجام گرفت. جامعه پژوهش در برگیرنده پزشکان  و داروسازان  در استان گیلان می‌باشد. در این مطالعه، بر اساس جدول مورگان 265 پزشک و 145  داروساز در مطالعه وارد شدند. برای گرداوری داده‌های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه کوهن و همکاران[1](2013) استفاده شد. داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی بوسیله نرم افزار spss انجام گرفت.
یافتهها: بین عملکرد مورد انتظار با پذیرش نسخه الکترونیکی (079/0-= β) رابطه ندارد. بین تلاش مورد انتظار با پذیرش نسخه الکترونیکی (735/0= β) و  بین شرایط تسهیل گر با پذیرش نسخه الکترونیکی (362/0-= β) رابطه دارد. امابین تاثیر اجتماعی با پذیرش نسخه الکترونیکی (036/0= β) و ارزش قیمت با پذیرش نسخه الکترونیکی (049/0= β) رابطه ندارد.
بحث: نتایج پژوهش نشان داد که بین شرایط تسهیل گر و تلاش مورد انتظار  با پذیرش نسخه الکترونیکی رابطه وجود دارد. انتظار می‌رود نتایج پژوهش حاضر در راستای ارتقاء کیفیت خدمات سلامت، راه حلی برای غلبه بر موانع پذیرش، تسهیل ارتقاء سیستم نسخه نویسی، پذیرش نسخه نویسی الکترونیکی و اجرای کامل پرونده الکترونیک سلامت در کشور گردد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1402/6/11 | پذیرش: 1403/4/12 | انتشار: 1403/3/10