Research code: 401091
Ethics code: IR.KAUMS.NUHEPM.REC.1401.057
Ghashghaei M, Motalebi Kashani M, Khajevandi A A, Asgarian F S. THE INVESTIGATION OF OPEN-PLAN OFFICE SOUND’S EFFECT ON STAFF’S COGNITIVE PERFORMANCE. ioh 2024; 20 (2) :236-252
URL:
http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3563-fa.html
قشقائی محمد، مطلبی کاشانی مسعود، خواجه وندی علی اصغر، عسگریان فاطمه سادات. بررسی تاثیر صدای دفاتر بازاداری بر روی عملکرد شناختی کارکنان. سلامت كار ايران. 1402; 20 (2) :236-252
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3563-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، mohammadghashghaei@yahoo.com
چکیده: (767 مشاهده)
چکیده
مقدمه : در محیط باز اداری منابع مختلف صدای فرکانس پائین نظیر صدای ناشی از فعالیت و مکالمه افراد با یکدیگر، آلودگی صوتی ایجاد می کند که عاملی تاثیر گذار بر سلامت ذهنی و عصبی-روانی، جسمانی، کارائی و اثر بخشی کارکنان تحت مواجهه در محیط های باز اداری می باشد.
تحقیق پیش رو با هدف بررسی اثرات مواجهه با صدای فرکانس پائین بر عملکرد شناختی کارمندان و نقش تیپ های شخصیتی بر میزان حساسیت صوتی انجام گرفت.
روش بررسی : در این مطالعه ضمن تعیین تیپ شخصیتی افراد با استفاده از پرسشنامه آیزنک، افراد شرکت کننده در طرح نسبت به انجام تست استروپ در محل کار خود و اتاق ایزوله پرداختند. در انتها با مقایسه نتایج تست ها، فرضیه های مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها : نتایج نشان داد عملکرد شناختی افراد برون گرا و درون گرا قبل و حین مواجهه با صدا متفاوت بوده و بهبود یافته است که بیانگر قانون Yerkes-Dodson در محیط کار می باشد. نتایج حاکی از این می باشد که تمرکز و توجه انتخابی برون گرایان در محل کار بهتر و بالاتر از درون گرایان می باشد.
نتیجه گیری : صدای محیط کار اداری روی عملکرد شناختی افراد تاثیر گذار می باشد و تیپ شخصیتی افراد بعنوان یک عامل تعدیل کننده، بر میزان این تاثیر موثر می باشد با توضیح اینکه برون گرایان نسبت به درون گرایان در محل کار عملکرد بهتری خواهند داشت.
کلید واژه ها :
عملکرد شناختی، دفاتر باز اداری، صدای کم فرکانس، درون گرائی، برون گرائی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
HSE دریافت: 1402/7/3 | پذیرش: 1402/9/5 | انتشار: 1402/10/10