دوره 21، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 25502
Ethics code: IR.SUMS.SCHEANUT.REC.1401.054

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yarmohammadi H, Jahangiri M, Ali Mohammadloo M, Kamalinia M. Evaluation of the research trend in the field of occupational safety in Iranian journals using a scientometrics approach. ioh 2024; 21 (1) : 21
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3655-fa.html
یارمحمدی حامد، جهانگیری مهدی، علی محمدلو مسلم، کمالی نیا مجتبی. ارزیابی روند تحقیقات حوزه ایمنی شغلی در مجلات ایرانی با استفاده از رویکرد علم‌سنجی. سلامت كار ايران. 1403; 21 (1)

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3655-fa.html


علوم پزشکی شیراز ، jahangiri_m@sums.ac.ir
چکیده:   (178 مشاهده)
مقدمه: ایمنی و بهداشت شغلی موضوعی حیاتی برای جامعه است که نیازمند توجه پژوهشگران و مسئولان است. بررسی مقالات منتشرشده در این حوزه در مجلات ایرانی می‌تواند به درک بهتری از وضعیت و روند پژوهش‌ها کمک کند. در این راستا، رویکرد علم‌سنجی ابزاری مناسب برای ارزیابی تأثیر و شناسایی نقاط قوت و ضعف پژوهش‌های ایمنی شغلی در ایران است. لذا هدف این مطالعه ارزیابی روند تحقیقات حوزه ایمنی شغلی در مجلات ایرانی با استفاده از روش علم‌سنجی است.
روش بررسی: پژوهش به صورت توصیفی و با رویکرد علم‌سنجی انجام شد. جامعه پژوهش شامل مقالات حوزه ایمنی شغلی منتشرشده در ده مجله مرتبط تا پایان سال 1401 بود. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست محقق‌ساخته جمع‌آوری و با آمار توصیفی و نرم‌افزارهای Excel و VOSviewer تحلیل شدند.
یافته ها: در مجموع 925 مقاله مرتبط با ایمنی شغلی جمع‌آوری شد. روند این مطالعات در دو دهه اخیر رو به رشد بوده است. مجله "سلامت کار ایران" بیشترین تعداد مقالات را با 239 مقاله (25.8%) منتشر کرده است. بیشترین مقالات در حوزه‌های ارزیابی ریسک (148 مقاله)، حوادث شغلی (146 مقاله) و خطای انسانی (97 مقاله) بوده است. همچنین مجله "سلامت کار ایران" بالاترین میانگین استنادات را داشته است.
بحث و نتیجه گیری: بررسی نشان داد موضوع ایمنی شغلی در ایران اهمیت روزافزونی دارد. اما با توجه به گستردگی موضوعات، نیاز به تمرکز بیشتر بر انتشار مقالات در این زمینه و همگام شدن با استانداردهای جهانی وجود دارد. پیشنهاداتی مانند تقویت همکاری‌های پژوهشی و حمایت از پژوهشگران تمرکز بر موضوعات نوظهور، معرفی ایمنی شغلی به‌عنوان اولویت اصلی، می‌تواند به بهبود کمی و کیفی مقالات کمک کند.
 
شماره‌ی مقاله: 21
     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1403/4/24 | پذیرش: 1403/11/16 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb