دوره 21، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 23812
Ethics code: IR.SUMS.SCHEANUT.REC.1400.027

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bargar M, Karimpour S, Alimohammadlou M, Kamalinia M, Jahangiri M. Evaluation of proactive leading indicators for safety, health and well-being (SHW) based on vision zero (VZ) strategy in petrochemical industries of Iran. ioh 2024; 21 (1) : 18
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3680-fa.html
بارگر مینا، کریم پور ساناز، علیمحمدلو مسم، کمالی نیا مجتبی، جهانگیری مهدی. ارزیابی شاخص های پیشگیرانه ایمنی، سلامت و بهزیستی(SHW) بر اساس راهبرد آرمان صفر در صنایع پتروشیمی ایران. سلامت كار ايران. 1403; 21 (1)

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-3680-fa.html


گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، Jahangiri_m@sums.ac.ir
چکیده:   (103 مشاهده)
زمینه و هدف
راهبرد "آرمان صفر" که به دنبال ایجاد فرهنگ ایمنی پایدار در سازمان‌ها است، به عنوان یک راهکار مهم برای پیشگیری از حوادث و بهبود مستمر وضعیت ایمنی و سلامت مطرح شده است. به همین دلیل، این مطالعه با هدف ارزیابی شاخص‌های پیشگیرانه بر اساس این راهبرد در صنایع پتروشیمی ایران انجام شده است.
روش بررسی
پژوهش مقطعی حاضر در 16 شرکت پتروشیمی انجام شد. نمونه‌گیری و انتخاب خبرگان به صورت هدفمند و بر اساس تجربه و تخصص در زمینه ایمنی و سلامت شغلی صورت گرفت و شرکت‌ها بر اساس شاخص‌های ISSA ارزیابی و رتبه‌بندی شدند تا راهکارهایی برای بهبود وضعیت ایمنی ارائه شود.
یافته ها
نتایج این مطالعه نشان داد که هیچ یک از شرکت های پتروشیمی در هرسه جنبه ایمنی، سلامت و بهزیستی به وضعیت مطلوب نرسیده اند و تنها شرکت 15P در بیشتر شاخص ها عملکرد بهتری داشته است اما در شاخص رهبری شایسته در تمامی شرکت ها نیاز به بهبود وجود دارد.
بحث و نتیجه گیری
استقرار OHSMS، تنها بخشی از اهداف راهبرد آرمان صفر را پوشش می‌دهد و توجه به رهبری شایسته و تعهد ملموس رهبری برای موفقیت ضروری است. بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی، به‌ویژه در زمینه بهزیستی، هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده‌اند و نیاز به بهبود دارند. رهبران SHW باید به‌طور فعالانه در فرآیندهای بهبود و توسعه فرهنگ پیشگیری مشارکت داشته و استانداردهای SHW را در سازمان ترویج دهند.
 
شماره‌ی مقاله: 18
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ایمنی
دریافت: 1403/6/17 | پذیرش: 1403/11/16 | انتشار: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb