دوره 7، شماره 4 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghcheghi N, Koohestani H, rezaei K, seraji A, Abedi A. Prevalence needlestick/sharps injuries among nursing student and related factor . ioh 2011; 7 (4) :6-0
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-393-fa.html
باغچقی نیره، کوهستانی حمیدرضا، رضایی کورش، سراجی ابوالفضل، عابدی احمدرضا. بررسی شیوع آسیبهای سرسوزن و اجسام برنده آلوده به خون در دانشجویان پرستاری و عوامل مربوط به آن. سلامت كار ايران. 1389; 7 (4) :6-0

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-393-fa.html


کارشناس ارشد پرستاری، ، دانشکده پرستاری و مامایی اراک ، دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (10692 مشاهده)

  زمینه و هدف: دانشجویان پرستاری همانند کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی در معرض خطر بروز آسیب های ناشی از اجسام تیز و برنده قرار دارند. با این حال توجه پژوهشگران نسبت به این موضوع کمتر بوده است. هدف از انجام این تحقیق تعیین فروانی، علل و عملکرد دانشجویان پرستاری در هنگام بروز آسیب های ناشی از سرسوزن و اجسام برنده آلوده به خون می‌باشد.

  روش بررسی : این یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد. 227 دانشجوی پرستاری در این پژوهش شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات یک پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و چند سئوال در مورد نحوه آسیب های ناشی از سرسوزن و اجسام تیز بود که توسط دانشجویان تکمیل گردید.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که70 درصد از دانشجویان در کل دوران تحصیل و 43 درصد از آن ها در 12 ماه گذشته حداقل یکبار صدمه با سرسوزن را تجربه کرده اند. به طور متوسط هر ساله به ازای هر دانشجو 02/1 صدمه رخ می دهد. تقریباً 40 درصد از صدمات به مربی گزارش نمی شود. در 6/51 درصد از موارد اولین اقدام پس از صدمه فشار دادن محل زخم بود. تنها 2/64 درصد از دانشجویان ارسال نمونه خون بیمار به آزمایشگاه را پیگیری کردند و 10 درصد از آنان هیچ اقدامی انجام نداده بودند.

  نتیجه‌گیری : شیوع آسیب های ناشی از اجسام تیز و برنده در دانشجویان پرستاری بالا می باشد. باید آموزش های بیشتری در خصوص پیشگیری از این آسیب ها و همچنین اقدامات بعد از آن به دانشجویان پرستاری ارائه گردد.

متن کامل [PDF 187 kb]   (2845 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگی هوا
دریافت: 1390/1/21 | انتشار: 1389/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb