زمینه و هدف: ارزیابی عملکرد بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) پیمانکاران و انتخاب شرکتهای برتر از این دیدگاه می تواند انگیزه و فرصت لازم برای ارتقاء کیفیت عملکرد دستگاهها را فراهم نماید. هدف پژوهش کنونی ارائه متدی برای تعیین شرکت های پیمانکاری ایمن با استفاده از روش های پروفایل کارایی فازی هر ورودی و تحلیل سلسله مراتبی در یک شرکت فولاد سازی در ایران می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه برای تعیین وضعیت رفتارهای ناایمن، از روش نمونه برداری از رفتارهای ایمنی استفاده شد. برای رتبه بندی اعداد کارایی فازی از روش چن و کلاین استفاده گردید. جهت دستیابی به رتبه بندی نهایی، روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به کار گرفته شد. رتبه های بدست آمده به کمک پروفایل کارایی فازی هر ورودی (FIEP) و روش تحلیل سلسله مراتبی با رتبه بندی روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) مورد مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد فراوانترین رفتارهای ناایمن بترتیب عدم و یا سوء استفاده از PPE ، استفاده از ابزار معیوب و قرار گرفتن در مکان نامناسب بود. همچنین رابطه معنی داری بین سن، تجربه کاری و سطح تحصیلات کارکنان با رفتار های ایمنی وجود داشت ( p<0.05 ). همچنین مشخص شد شرکتهای شماره 2 و 6 به ترتیب بهترین و بدترین رتبه ها را به خود اختصاص دادند.
نتیجه گیری: بدلیل اینکه مدل پروفایل باعث افزایش قدرت تشخیص به خصوص هنگامی که تعداد واحد های تصمیم گیری (DMUs) ها نسبت به ورودیها و خروجیها کم باشد می شود لذا کاربرد آن برای تعیین بهترین شرکتهای پیمانکاری توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |