دوره 9، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 88-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

golabadi M, attarchi M. Occupational exposure to a mixture of organic solvents and prevalence of hypertension in workers of a car manufacturing company. ioh 2013; 9 (4) :80-88
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-536-fa.html
گل آبادی مجید، عطارچی میر سعید. ارتباط مواجهه شغلی با مخلوط حلال های آلی و شیوع هایپرتنشن در کارگران یک کارخانه خودروسازی. سلامت كار ايران. 1391; 9 (4) :80-88

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-536-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران ، msattarchi@yahoo.com
چکیده:   (7333 مشاهده)

  زمینه و هدف: فشار خون یک بیماری شایع با عوارض مختلف برای سلامتی محسوب می گردد. تحقیقات انجام شده، مطرح کننده احتمال تاثیر بعضی حلالهای آلی بر فشار خون است. در حالی که معمولا در محیطهای کاری، کارگران با مجموعه ای از حلالها تماس دارند. ما قصد داریم در این مطالعه تاثیر مواجهه شغلی با مخلوطی از حلال های آلی را بر فشار خون کارگران بررسی نماییم.

  روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک 179 نفر از کارکنان یک کارخانه خودروسازی اندازه گیری شد. کارگران واحد تعمیرات به عنوان گروه غیر مواجهه و کارگران واحد رنگ به عنوان گروه مواجهه در نظر گرفته شدند. سپس میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نیز میزان شیوع هایپرتنشن و پره هایپرتنشن در گروه های ذکر شده با هم مقایسه گردید.

  یافته ها : گروه های مورد بررسی از نظر میانگین سن، سابقه کار و مصرف سیگار و بقیه ریسک فاکتورهای فشار خون با هم اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مواجهه بطور معنی داری بیش از گروه غیر مواجهه بود (0 01 /0 >p ) . پس از انجام آنالیز رگرسیون و کنترل عوامل مخدوشگر، فراوانی هایپرتنشن و پره هایپرتنشن در گروه مواجهه بطور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (05/0 >p ) . همچنین ارتباط معنی داری بین پرفشاری خون با سن، شاخص توده بدنی، ورزش، شیفت کاری و مصرف سیگار مشاهده شد (05/0 >p ).

  نتیجه گیری: بنظر می رسد که مواجهه با مخلوط حلالهای آلی می تواند باعث افزایش فشارخون در کارگران گردد. براساس نتایج این مطالعه کارگرانی که با حلالها در تماس هستند باید علاوه بر اقدامات مناسب برای پیشگیری از مواجهه، به طور مرتب از نظر فشار خون بررسی گردند.

متن کامل [PDF 373 kb]   (2621 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگی هوا
دریافت: 1390/7/15 | پذیرش: 1392/2/15 | انتشار: 1392/2/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb