دوره 10، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdi M, Asilian Mahabadi H, Pouyakian M, Hajizadeh E. Impact of meaning and difficulty level of an audio-verbal task in Short-Term Memory (STM) performance while driving by simulator. ioh 2013; 10 (2) :24-34
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-666-fa.html
یزدی منور، اصیلیان مهابادی حسن، پویاکیان مصطفی، حاجی زاده ابراهیم. بررسی تاثیر محتوا و سطح دشواری تکلیف شنیداری کلامی بر عملکرد حافظه کوتاه مدت در رانندگی با شبیه‌ساز. سلامت كار ايران. 1392; 10 (2) :24-34

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-666-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (6510 مشاهده)

  زمینه و هدف: در سال­های اخیر، ایمنی ترافیکی تحت تاثیر استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی و تصادفات ناشی از آن قرار گرفته است. تاثیر انجام تکالیف شنیداری بر عملکردهای رانندگی مانند زمان واکنش ترمز، زمان شناسایی خطر و میزان انحراف از مسیر مستقیم رانندگی توسط پژوهشگران زیادی مورد مطالعه قرار گرفته است. با این حال، سنجش عملکرد راننده در انجام تکلیف شنیداری چندان مورد توجه نبوده است. بررسی میزان عملکرد مکالمه در طول رانندگی می­تواند به تعیین میزان تاثیر تکلیف رانندگی بر تکلیف مکالمه و بالعکس و نیز چگونگی اولویت­­دهی به هر دو تکلیف کمک نماید.

  روش بررسی: در این مطالعه­ی تجربی میزان یادآوری مجموعه­ای از واژگان با بار معنایی مثبت و منفی در هنگام رانندگی با شبیه­ساز رانندگی در 52 نفر از رانندگان 23 تا 35 سال مورد مطالعه قرار گرفت.

  یافته­ها: نتایج نشان داد که عملکرد حافظه کوتاه مدت تحت تاثیر میزان دشواری تکلیف شنیداری ارایه شده و نوع مسیر رانندگی قرار دارد. آزمون ویلکاکسون برای داده­های زوجی ناپارامتری نشان داد که میانگین رتبه یادآوری واژگان در مسیرهای دو طرفه بیشتر از مسیرهای یک طرفه بوده و این اختلاف از نظر آماری معنی­دار است. همچنین نتایج این آزمون برای بررسی تاثیر بار عاطفی واژه­ها بر میزان یادآوری آنها نشان داد که تفاوت معنی­داری در میزان یادآوری واژگان مثبت و منفی در مسیرهای رانندگی وجود ندارد. همبستگی منفی و معنی­داری میان سن و تجربه رانندگی آزمودنی­ها با میزان یادآوری واژگان به دست آمد.

نتیجه­گیری: این یافته­ها نشان می­دهند که عملکرد حافظه کوتاه مدت رانندگان در هنگام رانندگی بیش از این که تحت تاثیر معانی محتوای شنیده شده باشد، از یک سو به گنجایش محدود حافظه کوتاه مدت وابسته بود و از سوی دیگر تحت تاثیر ویژگی­های رانندگی مانند سرعت و نوع مسیر رانندگی قرار دارد. مطالعات بیشتر در زمینه تاثیر بار معنایی تکلیف شنیداری بر عملکرد حافظه کوتاه مدت در هنگام رانندگی پیشنهاد شده است.
متن کامل [PDF 514 kb]   (2969 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: استرس شغلی
دریافت: 1390/12/14 | پذیرش: 1392/7/2 | انتشار: 1392/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb