دوره 10، شماره 3 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsi M, Shams M, Nilipour Tabatabaei A. Attitude and behaviors related to using personal protective equipments: Audience analysis to design a behavior change intervention for employees in constructing underground stations in Esfahan. ioh 2013; 10 (3) :20-28
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-760-fa.html
شمسی محمود، شمس محسن، نیلی پور طباطبایی اکبر. نگرش و رفتار استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی: تحلیل مخاطب برای طراحی یک مداخله تغییر رفتار برای کارگران ایستگاه های در حال ساخت مترو اصفهان. سلامت كار ايران. 1392; 10 (3) :20-28

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-760-fa.html


دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، moshaisf@yahoo.com
چکیده:   (7640 مشاهده)

  زمینه و هدف : در طراحی مداخلات اصلاح رفتار، شناسایی و تحلیل مخاطبان جایگاه ویژه ­ ای دارد. هدف از این مطالعه، سنجش نگرش و رفتار کارکنان ایستگاه ­ های در حال ساخت مترو در شهر اصفهان در زمینه­ی استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی، شامل است تا از نتایج آن در طراحی مداخله برای ترغیب آنان به استفاده از این وسایل در محیط کار استفاده شود.

  روش بررسی: در این مطالعه­ی مقطعی- تحلیلی، با مراجعه به کلیه­ی کارکنان دو ایستگاه در حال ساخت مترو در شهر اصفهان که بالغ بر 44 نفر بودند، پرسشنامه­ی سنجش وضعیت نگرش و رفتارهای خودگزارشی در زمینه­ی استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی تکمیل و رفتار واقعی آنان نیز با استفاده از چک­لیست و به­طور نامحسوس توسط افراد آموزش دیده بررسی شد.

  یافته ­ ها: نگرش کارکنان در زمینه­ استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی، نسبتاً مطلوب بود و بیشتر کارکنان گزارش کردند که همیشه یا بیشتر اوقات از وسایل ایمنی و حفاظت فردی استفاده می­کنند؛ با این حال، ثبت رفتارهای مشاهده ­ ای گروه هدف نشان داد که استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی توسط کارکنان مطلوب نیست. استفاده از کلاه ایمنی، لباس مخصوص کار و ماسک کمترین موارد استفاده را داشت.

  نتیجه­گیری: نگرش مطلوب کارکنان نسبت به رفتار استفاده از وسایل ایمنی و حفاظت فردی و قضاوت مثبت آنان از رفتار خود، همیشه با انجام رفتار درست آنان همراه نیست و استفاده از مداخلات اختصاصی و مبتنی بر تحلیل رفتاری اثر­بخش، که براساس تحلیل مخاطب و به ­ ویژه تعیین وضعیت آگاهی، نگرش، رفتار خودگزارشی و رفتار واقعی آن ­ ها طراحی می ­ شود، ضروری خواهد بود.

متن کامل [PDF 292 kb]   (6410 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت(در محیط کار)
دریافت: 1391/4/19 | پذیرش: 1392/7/7 | انتشار: 1392/7/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb