دوره 10، شماره 3 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 36-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarahmadi R, Abareshi F, Solhi M, Haghani H. Understanding the role of response efficiency on reducing ergonomic risk factors in the manufacturing industry in sabzevar. ioh 2013; 10 (3) :29-36
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-763-fa.html
یاراحمدی رسول، ابارشی فاطمه، صلحی مهناز، حقانی حمید. بررسی نقش کارایی پاسخ درک شده بر کاهش ریسک فاکتورهای ارگونومیکی در یکی از صنایع تولیدی شهرستان سبزوار. سلامت كار ايران. 1392; 10 (3) :29-36

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-763-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ، r-yarahmadi@tums.ac.ir
چکیده:   (8053 مشاهده)

  زمینه و هدف : اختلالات اسکلتی- عضلانی (MSDs) از دلایل عمده بروز ناتوانی کارگران، افزایش غرامت­های پرداختی و کاهش بهره­وری در کشورهای صنعتی و در حال توسعه می ­ باشند. بر اساس گزارش آمار دفتر کار آمریکا در سال 2010 اختلالات اسکلتی- عضلانی 29 درصد از جراحات و بیماری­هایی که باعث غیبت از کار می­شود را به خود اختصاص داده است. هدف از مطالعه­ی حاضرتعیین نقش کارایی پاسخ درک شده به­عنوان یکی از ارکان تئوری انگیزش محافظت در کاهش ریسک فاکتورهای ارگونومیکی در یکی از صنایع تولیدی است.

  روش بررسی : در این پژوهش مقطعی، 158 نفر از کارگران یک صنعت مونتاژ مورد مطالعه قرار گرفتند. به­منظور ارزیابی وضعیت ارگونومیکی ایستگاه­های کاری از روش Quick Exposure Check استفاده شد. همچنین جمع­آوری اطلاعات در مورد کارایی پاسخ درک شده از طریق مصاحبه اختصاصی با کارگران و به­وسیله پرسشنامه طرح شده بر اساس تئوری انگیزش محافظت انجام شد. جهت بررسی روایی پرسشنامه مقادیر Content Validity Index و Content Validity Ratio محاسبه شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به­دست آمد.

  یافته ­ ها : نتایج حاصل از ارزیابی به روش QEC نشان داد که 38% و 8/36% از افراد به ترتیب در سطح خطر متوسط و بالا قرار گرفتند. همچنین میان کارایی پاسخ درک شده کارگران با نمره­ی QEC و سطح اقدامات کنترلی همبستگی منفی معنی­داری وجود داشت.

  نتیجه­گیری : با توجه به همبستگی منفی میان کارآمدی پاسخ درک شده با نمره QEC و سطح اقدامات کنترلی، طراحی برنامه ­ های آموزشی مبتنی بر تئوری انگیزش محافظت در جهت تقویت اعتقاد کارگران به کارآمدی رعایت اصول ارگونومیک در جهت کاهش ریسک فاکتورهای ارگونومیک مورد تأکید است.

 

متن کامل [PDF 283 kb]   (3345 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارگونومی
دریافت: 1391/4/22 | پذیرش: 1392/7/2 | انتشار: 1392/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb