دوره 10، شماره 5 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 5 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarahmadi R, Borhani jebeli M, Moridi P. Survey of Aerodynamic-Geometric Factors Role on Particles Filtration Efficiency of Cyclone. ioh 2013; 10 (5) :33-43
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-799-fa.html
یاراحمدی رسول، برهانی جبلی مریم، مریدی پروین. بررسی نقش فاکتورهای آئرودینامیکی - هندسی سیکلون در حدف ذرات. سلامت كار ايران. 1392; 10 (5) :33-43

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-799-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، rasoulpch@yahoo.com
چکیده:   (6732 مشاهده)

  زمینه و هدف: از مهم­ترین منابع تولید گردوغبار، فعالیتهای گسترده تولیدی و صنعتی می­باشد که اغلب این صنایع به منظور جمع­آوری و کنترل این ذرات گردوغبار از سیکلون­ها استفاده می­کنند. راندمان حذف در این دستگاه­ها به عوامل مختلفی از جمله پارامترهای طراحی مثل ابعاد سیکلون، دانسیته ذرات، درجه حرارت عملیاتی، خصوصیات فیزیکی سیال یعنی دانسیته جریان گاز، ویسکوزیته و سرعت ورودی سیال به سیکلون، بستگی دارد. پژوهش­های متعدی بر روی هر یک از این پارامترهای تأثیر­گذار به صورت مطالعه و بررسی محاسباتی انجام شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی بر هم کنش فاکتورهای اصلی بر راندمان حذف و هم چنین اثر فاکتورهای مورد بحث بویژه ویژگی های ساختاری سیکلون بصورت کاملا تجربی و آزمایشگاهی بوده است.

  روش بررسی: روش 3685 ASTM D به دلیل مطابقت شرایط نمونه برداری، قطربرشی و هندسی با سیکلون بمنظور نمونه برداری و ارزشیابی در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است. برای انجام این تحقیق و انجام مراحل نمونه برداری در محل آزمایشگاه، سیکلونی با قابلیت تغییر در زاویه ورودی و ارتفاع ایجادکننده گرداب ساخته شد. با ایجاد تغییر در هر یک از پارامترهای طراحی سیکلون، راندمان حذف گردوغبار در این دستگاه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج تاثیر همزمان زاویه ورودی سیکلون و افت فشار بر حذف ذرات نشان میدهد که در محدوده زاویه ورودی 90- 60 درجه و فشار 5/9- 8 میلی مترآب راندمان مطلوب معادل 90- 60 درصد ذرات کل زیر 10 میکرون در طرح سیکلون جدید حاصل شده است.

  بحث و نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد استفاده و بکارگیری این مدل سیکلون می تواند بطور امیدوار کننده ای در کنترل مسائل و مشکلات مربوط به فرایند انتشار ذرات با قطر آئرودینامیکی10- 1میکرومتر موثر و کمک کننده باشد.

متن کامل [PDF 2393 kb]   (4272 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پالایش هوا
دریافت: 1391/8/21 | پذیرش: 1392/2/17 | انتشار: 1393/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb