دوره 11، شماره 2 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mofidi A, Asilian H, Jonydi Jafari A. Vapors Generation of Volatile Organic Compounds (VOCs) From Pure Liquids. ioh 2014; 11 (2) :75-87
URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-824-fa.html
مفیدی امیرعباس، اصیلیان حسن، جنیدی جعفری احمد. غلظت‌سازی ترکیبات آلی فرار از مایعات خالص در فاز گازی. سلامت كار ايران. 1393; 11 (2) :75-87

URL: http://ioh.iums.ac.ir/article-1-824-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس ، asilia_h@modares.ac.ir
چکیده:   (6044 مشاهده)

زمینه و هدف: تولید بخارات با غلظت ثابت از مایعات آلی خالص در مطالعات میدانی و آزمایشگاهی بهداشتی و سم‌شناسی و همچنین کالیبراسیون دستگاه‌های اندازه‌گیری بهداشت حرفه‌ای و محیط کاربردهای فراوانی دارد. شناخت مزایا و معایب روش‌های مختلف غلظت‌سازی می‌تواند محقق را در راه اندازی یکی از مهم‌ترین بخش‌های مطالعه که همان غلظت‌سازی است یاری نماید. در این تحقیق ضمن بررسی روش‌های مختلف غلظت‌سازی به مقایسه دو روش و شناسایی عوامل تأثیرگذار در هر یک پرداخته شده است.

روش بررسی: به منظور ساخت غلظت‌های مشخص از استایرن، از دو سیستم تبخیری و تزریقی استفاده شد. در سیستم تبخیری با دمش هوا در بطری گاز شوی ml)250 )در دو حالت نازل (در فاصله نزدیک از سطح مایع و در داخل مایع) غلظت‌های مورد نظر تولید شد و در سیستم تزریقی از یک دستگاه پمپ سرنگی (3100Graseby، ساخت شرکت Smiths) استفاده شد. نتایج بدست آمده از هر دو سیستم با در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار در ثبات غلظت هر یک از سیستم‌ها از جمله ثبات دما، میزان جریان، تعداد منافذ و موقعیت قرار گیری نازل مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: برای تولید غلظتppm)300 )از بخارات استایرن در رطوبت 19%، ضریب تغییرات غلظت‌های تولید شده در سیستم بابلر 86/2% و سیستم غلظت‌سازی پمپ سرنگی 01/2% محاسبه شد. زمان تقریبی ایجاد تعادل در سیستم غلظت‌سازی پمپ سرنگی در حدود 60 دقیقه بود، این در حالی است که سیستم غلظت‌سازی تبخیری در حدود 105 دقیقه به ثبت رسید. ضریب تغییرات غلظت‌های تولید شده در حالتی که نازل هوا در سطح مایع قرار دارد 52/2% و در شرایطی که نازل درون مایع قرار گیرد به 97/1% می‌باشد.

نتیجه‌گیری: مهم‌ترین فاکتور در دستیابی به غلظت ثابت کنترل عوامل تأثیرگذار از جمله دما و جریان می‌باشد. پایین‌تر بودن ضریب تغییرات غلظت‌های تولید شده در سیستم پمپ‌سرنگی نشان دهنده برتری این سیستم در مقایسه با سیستم غلظت‌سازی بابلر می‌باشد که یکی از دلایل آن دلیل عدم وابستگی سیستم تزریقی به سطح مایع درون ظرف می‌باشد.

متن کامل [PDF 2475 kb]   (4014 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آلودگی هوا
دریافت: 1391/7/19 | پذیرش: 1391/10/12 | انتشار: 1393/5/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله سلامت کار ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iran Occupational Health

Designed & Developed by : Yektaweb